Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.06.2005, 22:49
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Oezsunun yazilari birazdaha

olgunlassin ve burada ki kemiklesmis orta cag zihniyetliler en azindan Oezsunun yazilari ile biraz esnesinler.

Iste o ortamda tekrar ben dönecegim benlik konularina ve su an Oezsunun yazilarina kendi icinbir arsiv bölümünde topla, yalnizca bir kac alinti ile binlerce yil önceki en eski dini felseler olan Budizmin bu konudalarda yalnizca kisa alintilrini koyacagim bire bir uyup uymadigini görceksin.

Ama su an sizler icin bu yazilar yenidir bir inceligini ve temelini kavrayabileceginizi sanmiyorum.

Isin son defa lütfen diyorum,ben Budizm yadabir baska din hakkinda yazacak olsam, yazilar aktaracak olsam bunu hi bir kimsenin adi altinda yapmam yaw kavra artik bunu!!!!!

Bu degisik bilgileri buraya aktarmaya baslasam inanin sizler günlerce bunlari okumak zorunda kalirsiniz.

Isa da Muhammet te, sufilerde, zerdüstler, mevlanasida hepsi uzak dogunun hem dini felsefelerinden, hem terapilerinden, hem meditasyonlaindan yararlanmislardir.

Dünyayi kücücük yapanlar beyinlerinde, Yaratani kücücük bir bölüme tikanlar bu felsefelerden uzak kalan softa takimidir.

Dinleri yalnizca ibadet sekilleri ile arasirmak ne yeterlidir nede dogrudur. Din felsefesi denilen bir bilimsel bakis vardir.

Zamani gelince kavrarsin...

Oezsu belki bilerek belki bilmeyerek kullanmakta bu bilgileri ben olumsuz görmüyorum, ama bunu daraltip tek bir dine yikmasini etik acisindan dogru bulmuyorum.

Yoksa bir sorun yok...