Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.06.2005, 18:54
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tabiki bu konuda

cok haklisin...bir bayan kendi karari ile ve inancindan dolayi bas örtüsü takiyorsa buna kim ne diyebilir ki? kimse..!! Sonucta o onun tercihi ve hayatidir..

Ancak cocuklarin bas örtme konusunda.. bir sey demek istiyorum.. elimde bir resim var.. kara carsaf giydirilmis bir sürü kizlar... gecen bu konu hakkinda "roman " da buraya bir makale ekledi.. Fadime ´nin mutsuz baskici hayatini anlatiyordu.. Tabiki bu sadece bir ornek..Genelde bu baskiyi yasayan cocuklar cit cikarmazlar susarlar onlar icin dogru o dur , ailenin dedikleri dogrudur, ailenin sozunun disina cikilmaz..her kucuk cocugun ailesini ornek almasi gayet normal oldugu gibi..
Zulfu livanelinin bir kitabinda da buna benzer baskici bir aile kizini nasil yetistirdigini ve kiz nasil mutsuz oldugunu anlatan bir kitap okumustum.. Ayni sekilde S. Özdamar´in dindir, gunahtir diyerek ironik bir bicimde bahsettigi-anlattigim konuya uygun hayati...
tabi bu konuda da haklisin her cocuk ve her aile bir olmaz.. ama asiriya giden her aile.. kucuk yasta kapatilan her kiz cocugun basi ..sanmiyorum ki o cocuk cocuklugunu yasayip mutlu olabilsin...