sicher
-lich!!!
Bence bir insanin musluman olmasindan dolayi hemen iyi insandir diye bir kategoriye alamayiz.. Kaldi ki bunun mahkemesini ben yapamam bu yuce Allah´in takdirine kalmis..
Ama anlatmak istediklerimi ufak bir ornekle aciklamak istiyorum.. Anneannem derdi ki: TV ciktiginda oyle korkmustuk ki dunyanin sonu geldi diye bir cok insanlari korku sarmisti..
Yani gunumuzdeki insanlar coook daha ilerlemis. ilerlemis derken buyuk ilerlemelerden degil sadece dusunce ve kapasite acisindan daha buyuk dusunmeyi, mantikli dusunmeyi ogrenmis demek istiyorum..
Dolayisiyla benim icin voodoo din degildir.. benim din aciklayisimin icine kesinlikle girmiyor.. Ve eminim ki .. hosgoru ile yaklasan insanlarda mantiki olarak bunu din olarak kabul etmeleri mumkun degildir.. Ediyorum diyorsa da sadece ve sadece insancil ve toleransli bir cizgisini kaybetmemek icin diyordur..
Benim icin .. ki senin icin din anlayisi
belki farklidir ve benim icin tasidigi ayni onem ve anlami yoktur bu olabilir.. bu yuzden bu konu hakkinda neticesiz bir yorum cikacagi zaten belli oldugu icin.. Sadece kendi fikrimi anlatiyorum.. Senin dusuncelerine saygim var..
|