Mesela ben tam anlamiyla o sekilde düsün
müyorum.... her insan secgiyi ayni sekilde hissedemez....
Sevgide, Allahi tanimak gibi bir seydir.... birisi güzelligiyle tanir, digeri ise aci cektirmesiyle tanir digeri ise belkide cinselligiyle tanir.....
Milyarlarca yönü var.... ve bence sevgiyi sadece HOS görü ayakta tutar.... arkadasimizin söyle dyiro...
"bir insanla beraberken o kişinin yanlışlarını ve hatalarını görmüyoruz.o anki yaptıkları gayet normal geliyor bazen çünkü o insanı seviyoruzdur.fakat ayrıldığında arkana dönüp bakıyosunki aslında onun yaptıkları çok mantıksız ve olumsuz şeyler"
Ama eger hata ararsak o zaman bir insana MILYARLARCA hata bulmak mümkün..... o olaylari mantik disi ve olumsuz yönüyle degerlendirirken, ben sahsen HOS-GÖRÜ karsilikli tahammül cercevesinde görüyorum...
Cünkü eger bir insanda mantik disi yada o kiside suc ariyorsan, asik olmaya gerek yok... asik olmadan bile insanda yeterince suc vardir...
Mesele banim hatalarimi sana saymakla bitmez... herkesta hata var.. kimse perfekt degildir ve beklenemezde... iyiki perfekt degilim diyorum, cünkü insan oldugumu gösteriyor....
Ben sahsen askta son derece mantigin var olduguna inaniyorum... insan ön sartsiz ve beklentisiz sevmeli, ama karsilik varsa...
Sizler hep ask adina güzel sözler söylediniz bir tanede ben söliyeyim bari...
Hani Ümit Besenin o güzel sarkisi vardi...
"Alismak sevmekten daha zor geliyor"
Evet sevmek baska alismak, yani o sevdigin kisiyle bir arada yasarken ona tahammül etmek baska....
eger bu iki hususu birbirinden ayirirsak belki askta mantik bulabiliriz.... cünkü tahammülün ilk sarti o kisiye karsi duyulan ask sevgisidir
|