Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 12.06.2005, 15:00
eniskaya

Standard Ben o sekilde görmüyorum

Tohum ekildikten sonra sulamaya ne lüzum var, eger masul bitmesini Allah takdir ettiyse bitecek, takdir etmediyse bitmeyecek, sulamaya ihtiyac yok, denilebilir mi?

diyorsun.... yerine göre denilebilir, yerine göre denilmez....

Eger sen o tohumu cöle gömersen sulamadan bir sey elde edemezdin.... eger Karaneize dikersen, Sünnetullahin istemi onu sular.. yani bölge bol yagmurlu oldugu icin silamana gerek kalmaz...

Nitekim duada aynidir..... Sen duayi kendini daha rahat hissetmek icin yapiyorsun...

Simdi Gülli in meinem Herzen weiss ich was ich meine... ama kelimelere dökmek gercekten cok zor.....

Söyle söliyeyim bari... mesela Secde etmek neden ibadetlerin en büyüklerindedir.... cünkü secde esnasinda beynine daha cok oksihen gider.. yani kan beyine basinc yapar ve kisa bir sure icin Beyin cok kaliteli bir sekilde beslenir.... ve sen bunun karsiliginda, hem Allahi daha iyi hissedersin hemde kendine ic güvenin gelir....

Yani dua amac degil... aractir.... öyle görmek lagzim ve tüm bu düsnceler ve güzelliklerle Symbiose icerisinde yasamak gerek.... yani yerine göre yelken acmak degildir DININ amaci.... DININ amaci Hud Suresinde belirtildigi gibi, tüm etrafindaki insanlara, kendine ve Allaha karsi dosdogru olmaktir.....

Ve Duanin kötülükleri engelledigine ben katilamiyorum... katilamamda.... cünkü eger öyle olsaydi... sabah aksam 5 vakit namaz kilanlarin, dünyanin en iyi insanlari olmasi gerek.... ama görüyoruzki öyle degil... hatta en sakatlari onlar... yani möchte gern Muslime......

Ancak ne var.. oda Sefaat dilemektir.... yani bir insanin asi olmasi gerekmez... Allahtan Samimiyetle Sefaat dilemesi onu zikretmesinden veya onu hissetmeye ugrasmasindan daha büyük ibadetin olabilecegine ben sahsen inanmiyorum.... ve DINI Sunnetullahin bir parcasi olarak görüyorum.... yani Allahin yarattigi kaiinat sisteminde bunlarin hepsi mevcut