Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.06.2005, 15:41
eniskaya

Standard BU yazimda bilerek birbirine ters düsen

aciklamalar yaptim.....

Ilki Wunschvorstellung, yani tüm Islam Aleminin ortak Kuran dili ve ortak DIN anlayisi...

Digeri ise realite durumu, yani karman corman durum ve DIN azmanlariyla dopdolu bir hayat...

-----------------------

Tek cikis yolu, LAIKLIKTIR, belki Laiklik 2 ci iyi yönetim tarzi olabilir.... ama birincisini tanimiyorum ve duymadim.

DIN bireyseldir ve bireysel kalmali.... eger birileri konumunu suistismar edip, kendi sahsi DIN anlayisini topluma monta etmeye kalkarsa, bu hemen aksi tesir yapar ve ic buhrana kadar golaylar büyür...

Hatirlayalim... HZ. Muhammedin ölümünden sonra Kuran Arapcasini bielnler arasinda, yani HZ. Muhammedin arkadaslari arasinda ic isyanlar ve savas cikti...... NIYE ??? cünkü Saltanat icin, yani Halifelik savaslari yapildi....

Demekki DIN Saltanat sürmenin en etkili yolu ve simdiye kadar DÜNYADA Resüller haris hic bir insanoglu gelmemistirki, DINI kendi sahsi Amellerine göre pisletmemis olsun, yani DINI kendi cikarlarina göre Deforme etmemis olsun.....

O yüzden Ortak Kuran Dili cözüm degildir, cözüm olsaydi, zamaninda Halife savaslari cikmazdi...

CÜNKÜ KURAN ARAPCASI, INSANIN FITRATINDA/RUHUNU OLAN AZMANLIGI TEMIZLEMEZ....

Kanaatimce ist dies keine Lösung.....

eger Lösungu sorarsan, kann ich nur sagen BILDUNG BILDUNG und nochmal BILDUNG....

Ancak aydin bir beyin Allahi ve kaainati yani Tabiati anlayabilir kiiiii ona göre dünya ile Symbiose icerisinde yasasin...

Umarim cok uzun olmadi