Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.06.2005, 22:49
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard guzel soru...

tesekkur ederim guzel sorun icin..

Ben elhamdulillah muslumanim...Herseyin kalpteki guzellikte basladigina inaniyorum... ben de cok hataliyim..hatasiz kul olmaz derler...Ancak muslumanlik sadece sekilcilik, her gun camide olmak, cok ibadet etmekle olmadigina inaniyorum...

Ben hic camiye gitmem... hayatim boyunca da burada Almanyada hic camiye gitmedim... ama evde dort duvarim var... icimde Allah var.. arkamda tertemiz ailem var..
insanlari ben de cok elestiriyorum... ama ben elestirirken bile daha cok duygusal bakiyorum herseye ve herkese.. bana elini uzatan hic bir insanin elini geri cevirmem .. ve cevirmedim de... kazandigim birazcik param varsa... onun da hesabini yaparim kendime gore ufak tefek yardimlarim vardir..
Camilerde toplanilan paralari gorduk, oyle degil mi?? ne kadar paralar toplandi faiz vaatleri yapildi.. bunlari yapanlar muslumanim diyen insanlar ve sirketleri idi.. ne kadar da celiskili bir durum oyle degil mi?? benim kopegim var diye bu insanlar bana dinsizsin diye suclarlarken.. ben faiz yemedim.. yeme hevesim de yoktu..bir hayvana bakmisim sevaptir denilmedi.. bu sadece bir misal.. benim kimseye ofkem yok.. Ama ozellikle de Almanyada ... dinimiz daha cok politik bir arac olmaya basladi..
Oysaki dinimiz icimizdedir.. ki varsa eger! yoksa.. istedigin kadar ben muslumanim , ben Arabim biz soyle yetistik selamun aleykum kardesim de.. bunlar sadece laf ve politika..
ben bir insana "merhaba " da derim..
belki anlatmak istedigimi coktan anladin.. ya da anlamadin... ama emin ol ki ben saklananlardan degilim!

yine de belirtmek isterim.. genelleme yapmak istemiyorum. yani herkes bir degildir.. hos gorulerinize siginarak dusuncelerimi belirtiyorum...