Yazdiklarini anlam veremiyorum..
Kimi neyi kimin sahsinda görüyor?
Ben müslümanim diyen biri istedigi her seyi söylüyemez: bir kere Allah (hasa) yoktur diyemez!
Sen görmedin diye bir seye yok diyemezsin! Ilimle ugrasanlar var! Ve bunu dinimizde bizden istiyor.. ugrasmayanlar kendileri bilir..
Matbaayi alip almamasinin nedenini arastirdinmida elestiriyorsun? Ben istiyerekmi yaptilar, yoksa hangi nedenden böyle gelistigini bilmiyorum. Onun icinde yorum yapamam!
Müslümanin korkacagi fazla sey yok, cok korkmasi gerektigi seylerden biri Allah"tan uzaklasmak olmasi lagzim..
Bundan korkmakta cehaletten ileri gelmez! Olayi birazda olsa kavramis olmaktan ileri gelir!
tartismalarda inkarcilarin kolay mantigi var, görmüyorum o zaman yoktur! elestiriyi neye yapmali?
Islam dini demokrasiden daha ileri bir sistem acikladi bizlere, ilk zamanlarindada bu güzel uygulaniyordu, örnekleri cok. Bizim su an bildigimiz demokrasi ise insanlar tarafindan zengin olanlarin daha zengin, fakirlerinde daha fakir olmasindan baska bir sey getirdimi? bumu sosyal olan? Islamda ise, zenginin fakirden sorumlu olmasi, yardima muthac olanlara yardim etmesi gerekmektedir.. demokrasi ise modern emperyalizmi getirdi, baska bir sey degil, sömürünün baska bir yöntemi!
Kanunlari uygulamada hata yapan birini görünce, kanunlarda hata var diyebiliyormusun? Insan haklarina uymayan var, o zaman kaldiralimmi diyorsun? trafik kanunlari var, uymuyanlarin sayisi azmi? onlarida kaldiralimmi? böyle bir sistemi incelemek istiyorsak uygulayanlari kendi yaptiklariyla yargilamali, sistemi ise, sistemin icerigi ile tartisabilmeli!
|