Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.05.2005, 01:22
eniskaya

Standard Olay nedir biliryormusunuz

DIn ve devlet islerinin ayrilmasi snuc olarak DEVLETIN saglam temeller üzerine oturtulmasidir....

Yani devlet Meclis kararlariyla medeniyet ve cagdas toplum ortamini yaratmak ve yönetmek icin gerekli olan ortak mekanizmadir....

Bu temel iste tüm SEMAVI DINLERIN tenmelinde yatan evrensel insan haklarinin ve özgürlüklerin ve zamansal gerceklerin, kendi cagimiza ve kültürümüze yorumudur...

YANI MECLIS, ORTAK KARARLARA ALINAN DEGERLERDIR.....

HERKESI BAGALAYAN DEGERLER.....

--------------------------

DINE gelince.... DIN kisiseldir.... MECLIS karariyla DINde hüküm verilmez.... cünkü hükmü verecek olan insan yani Resül yeryüzünde kalmamistir.....

Saaaadece DINde tahmin vardir... yani Orijinaline yaklasma vardir...

Kimse zannetmesinki, kendisi bir Ebu Bekir yada baska bir Resülün zamanindaki Müslüman gibi DINden anliyordur.....

ASLA anlayamaz..... cünkü Orijinalini bizlere anlatacak ve DINde Fetva verecek RESÜL hayatt yok...

Bizler ancak DIN olarak Orijinaline yaklasir ve hatalarimizdan dolayi HAKKA siginiriz....

ISte bu kisisel olan DIN anlayisi DEVLET MEKANIZMASI OLAMAZ....

Kisisel DIN anlayisiyla DEVLET MILLET VE CAG YÖNETILEMEZ...... CÜNKÜ DINDE ORTAKLIK YANI ORATK GÖRÜS yoktur...

Herkes Allahi farkli sekilde tanir ve algilar...

Iste bu sahsi DIN anlayisini.... DIN budur derse.... = Vatikandaki Papaz

Kisacasi... Islamistler... yani DIN devleti pesinde kosanlar.... ayni Vatikan Papazlari gibidirler..... PARA PUL SAN SÖHRET PESINDE kosanlardir....

------------------------------------

Bir insanin sahsi DIN görüsü bana hüküm veremez...... ben benim görüsümün hüküm sürmesini isterim..... o halde onlar bana benzesinler....

“Neden ben bu kadar yıllık bir yüksekögrenim gördükten, uygar yasamı ve toplumu inceledikten ve özgürlügü elde etmek icin yıllarımı harcadıktan sonra cahillerin seviyesine ineyim. Onları kendi seviyeme cıkarırım. Ben onlara degil onlar bana benzesin.”

BU BÖYLE BILINE