ISTANBULLU GELIN bir baskadir
Bir cogunuzun bu forum konusundaki yazilarini düsüncelerini okudum. Biri der Canakkale Bogazi digeri Istanbul Bogazi.
Mantigina bakildiginda ask ve sevgi söz konusu oluyor. Su da bir gercek ki, günümüzde artik bir gelin adayinin Avrupa`ya yerlesmesi, artik caresiz kaldiginin göstergesidir. Akli basinda, hayatinin temel taslarini yurdunda kurmus bi bayan, kafasini kullandigi taktirde ister sonunda ask olsun sevgi olsun yurt disina adim atma niyetinde olmamalidir. Sen gel tüm hayatini at bir kenara, yeniden kollarini siva ve hosgeldin yeni hayat. Mantiksiz düsünce ispati budur. Gerci gurbette yasayan bir damat yasindaki erkek, hangi akla sir erdiremedigim düsünceye kapilip Türkiye`den bir gelin alir getirir, o da cevapsiz bir düsünce. Büyük sorumluluk ve cogunun sonu hüsranla bitiyor. Ne hakki var bi bayani yurdundan alip yurt disinda eziyet cektirmeye. Kesin olan su ki, bu devirde Avrupa`ya giden bir bayan kendi yurdunda artik bir baltaya sap olamayacagini anlamistir.
Avrupa bitti, artik burada kalmak ya burada dogmus büyümüs olmanin getirdigi bir mecburiyet ya da egitimde kendini gelistirmektir. Onun disinda kesinlikle bir insan hayatini zehir edip bir Ithal Gelin alma geregi yoktur. Varsin olsun ancak imkan varsa Almanya`dan gelininizi secin. Ha, tabii ki simdi erkekler hemen alevlenecek ve diyecekler ki sen buradaki kizlarin halini biliyor musun..
Cevap hazir arkadaslar, o kizlari o hale getiren yine sizlersiniz. Hic tartismaya gerek yok gercek bu. Simdi diyeceksiniz ki basligimin su ana kadar ki yazimla ne alakasi var. Simdi oraya geliyorum.
Bir gelin alacaksaniz Istanbul`dan alin, fakat öyle lafta Istanbullu degil harbi Istanbullu. kökü Istanbul`a dayanan bir gelin adayinda gereken tüm ayrintilar mevcut. Egitim, hayat kosullari, görmüs gecirmis olma, modern caga yaklasim kolayligi, daha sayayim mi..
gercekler bunlar arkadaslar, aslinda daha cok yazi yazabilirim ama bu yazdiklarimdan bile bir anlam cikaran olduysa zaten devamini getirmenin bir anlami yok. Oldu da anlamyan oldu o kisilere hele hic devamini aciklama mecburiyeti gerekmez. Cünkü belli ki Istanbul ayricaligini yasamamislar.
Saygilarimla...
|