Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.05.2005, 05:00
airdem

Standard Lothar Matthaeus: "Dünyada eşi yok"

İmparator lakablı efsane futbolcu Lothar Matthaeus dev derbiyi FANATİK için yorumladı: “Böyle bir derbi dünyanın başka yerinde yok. Kaliteli bir maçtı, Franck Ribery çok çalıştı ancak bana göre karşılaşmanın yıldızı Marco Aurelio...”

Derbinin atmosferini nasıl buldunuz?
Türkiye’deki derbileri daha önce arkadaşlarım anlatmışlardı. Atmosferin de çok daha farklı olduğunu hayal edebiliyordum. Ancak böylesine bir derbi olacağını hiç düşünmemiştim. Kesinlikle dünyanın başka bir yerinde böylesine bir derbi yok. İtalya’da uzun yıllar futbol oynadım. Çizme’de öne çıkan Inter - Milan ve Roma - Lazio derbilerini bile geride bıraktı. Doğrusu gözlerime inanamadım. Oğlumla muhteşem bir maç izledik.

Karşılaşmada futbolun kalitesi nasıldı?
Çok farklı ve heyecanlı bir 90 dakika sergilendi. Özellikle karşılaşmanın başında iki takım da kontrollü oyunu seçti. Galatasaray puan cetvelindeki konumuna göre kazanmak zorundaydı ancak Fenerbahçe’den daha kontrollü oynadılar. Fenerbahçe galip gelmeliydi, bir farkla da olsa kazandılar. Galatasaray mağlup duruma düştüğünde kanatları kullanıp, forveti beşleyebilirdi. Franck Ribery gibi bir oyuncuyu forvet gibi kullanıp daha çok gol pozisyonuna girebilirlerdi. Buna çok şaşırdım.

Maçın kilit adamı kimdi?
Galatasaray’da Franck Ribery’yi çok beğendim. Fenerbahçe’yi en zorlayan oyuncu Ribery’ydi. Anelka istediği oyunu sergileyemedi, bunu başarsa skor çok farklı olurdu. Golü atan Marcio Nobre de kalitesini bir kez daha kanıtladı. Ancak ben bu isimlerin aksine maçın yıldızı olarak Aurelio’yu görüyorum. Brezilyalı futbolcu orta sahada kazandığı toplarla derbiye damgasını vuran isim oldu.

Christoph Daum ve Gheorghe Hagi’nin taktiğini nasıl buldunuz?
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Türkiye’de gerçekten çok büyük başarılara imza attı. Fenerbahçe’yi iki sezon üstüste şampiyon yapması kayda değer bir sonuç. Takımını ve kendisini tebrik ediyorum. Hagi’ye gelince... Rumen hoca, takımına Türkiye Kupası’nı kazandırdı. Başarılı bir sezon geçirdiği söylenebilir. Kalitesi ve futbol anlayışı belli. Hagi’yi de tebrik etmek gerekir...

Kaynak: fanatik.com.tr