Bunlarda top model laikci
ECZACIBAŞI UYANIKLIĞI
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı"nın eşi Oya Eczacıbaşı tarafından Karaköy Rıhtımı"nda 8 bin metrekarelik alan üzerine kurulan İstanbul Modern Sanat Müzesi"nin "müze" olmaktan çok, "cafe ve restoran" olarak hizmet verdiği ve "iyi bir rant kapısı" olduğu ortaya çıktı.
Oya Eczacıbaşı"nın başkanlık yaptığı, Kanal D İcra Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Yalçındağ ile Doğan Yayın Holding Yayın Danışmanı Nuri Çolakoğlu"nun yönetim kurulu üyesi olduğu İstanbul Modern Sanat Müzesi, 11 Aralık 2004 tarihinde hiçbir bedel ödenmeden açılmıştı.
MÜZE İÇERİSİNDE KAFE İŞLETİLİYOR
İstanbul Modern Sanat Müzesi; Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Kızkulesi"ni de kapsayan muhteşem Boğaz manzarasıyla dikkat çekiyor. Müzenin içerisinde İstanbul Modern Cafe bulunuyor. Sosyetenin uğrak yeri olan kafe, devletin hiçbir kurumuna ücret ödemiyor. İstanbul Modern Sanatlar Müzesi yönetimi, müzeden ziyade cafenin işletmesinden büyük rant sağlıyor. İçeri girişte; öğrencilerden 2 milyon, sivil vatandaşlardan ise 7 milyon lira alındığı öğrenildi. Bar, cafe ve restoranda yemek yiyip, içki içenlerin ise; kişi başına 20 milyon liradan, 70 milyon liraya kadar ücret ödedikleri bildiriliyor. İki kattan oluşan müzenin alanı 8 bin metrekare. Müzede sinema, kafeterya ve lokanta bulunuyor. Antrepo"yu "müze" olarak alıp, "kafeterya ve lokanta" olarak kullanması, "Eczacıbaşı"nın cinliği" olarak değerlendiriliyor.
BALCIOĞLU: MÜZECİLİK ÇOK PAHALI BİR İŞ
İstanbul Modern Genel Müdürü Emin Mahir Balcıoğlu, müzeciliğin çok pahalı bir iş olduğunu belirterek, "Bina içinde çağdaş bir müzenin bütün gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Müzemizin içerisinde kafemiz var. Borsa Resteurant bu kafemizin kiracısı. Bu kira payını bize veriyor. Bu kafenin gelirinin ne olduğunu bilmiyorum. Biz geliri olan bir müessese değiliz. Özel sponsorlarla bu işi çözüyoruz" dedi
<a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=9323" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=9323</a>
|