Kel Yasar´in rüyasi............
Kel Yasar´in rüyasi............
Yazan Kişi: murteza
Tarih: 04-30-05 02:12
Bu, Kel Yasar diye adlandirdigim sahis ehl-i sünnet´e kin püskürüp, sacma sapan gayri samimi gerekcelerle SIRK ile suclarken, kendisini Peygamber sifatina sahip ve sanki o mevkideymis gibi göstermekten de cekinmemistir.
Neden mi?
Kisaca anlatayim...........
Ehl-i Sünnet´ce bilinmektedir ki, Peygamberler disinda "hicbir insanin" gördügü rüya delil degildir(!).Peygamberlerde ki gibi "Rüya-yi sadika" sayilamaz, mümkün degildir.Kesinlikle onlara (rüyalara) göre hüküm verilmez!
Is bu, gelelim Kel Yasar´in rüyasina........yani bizlere "Kur´andaki Islam" adli kitabinin 209-210. sayfalarinda aktardigi rüya.........
"Su anda, o rüyanin, sadece Yusuf suresi ile ilgili kismi anlatmaya izinliyim..."
diye söze basladiktan sonra insan hemen kendi kendine soruyor ........"Acaba kimden,nasil ve nereden aldindi bu izini ? Söylediklerinin hep Kur´an´a uygun oldugunu söyleyen Kel Yasar acaba hangi ayetden cikarmistir bu teblig metodunu ve ayreten izin hangi makam tarafindan verilmistir???".........
"Hem hatira, hemde gercegin ifadesi" diye söze basladiktan sonra, 9 yasindayken (!) gördügü rüyasini su sekilde anlatiyor bizim Kel Yasar:...
" Ucsuz-bucaksiz bir cölde yol almaktayim.hem ümit hem korku hem de ürpertiyle doluyum.bir kum tepesinin bagrinda acik bir kapi ve arkasindan gelen sesler duydum.Sevinc ve ferahlikla iceri daldim.halka cevirip oturmus üc kisilik bir kutsal meclis vardi.yaklastim. güler yüzlerle beni yanlarina cagirdilar.aydinlik yüzlü genc bir tanesi kalkip beni elimden ve omuzumdan tuttu ve söyle dedi :"Bizler .....uz (!). Ben Hz.Yusuf´um.Senin bu uzun yolculugun sürüp gidecek. bizim bu soframizdan nasibin olacak, özellikle beni cok sik hatirlayacak ve ziyaret edeceksin.merak etme, biz sana hep destek olacagiz.SIkIstigin zaman buraya ugra." (Sh.209-210)
Simdi bu rüya Kel Yasar´in kendi tanimlamasiyla "Hangi gercegi" ifade etmekte?Rüyada "Bizler ....uz" kimdir ve neden aciklanmamistir?Hz. Yusuf´un güya davetine nasil icab edilecek? Rüyasinda "SIkIstigin zaman buraya ugra" denilen yer neresidir ve nasil ulasilir?
Tabii ki bütün bu sorular askida kalmistir.
Ehl-i sünnetden ilim ve hal erbabi hicbir zaman "benim rüyam gercegin ifadesidir" veya "rüyamin sadece surasini,burasini aciklamaya izinliyim" gibi palavraci iddialarda bulunmamistir.
Ve yine "Bi-l Icma" ile Peygamberler disinda hickimsenin rüyasi "sadika" niteligini tasimaz, ve onlara göre hüküm verilmez!
Hic kimse kendisinde bu Peygamberlere has olan özelligi tasiyormus gibi görünüme yeltenmesin.
Kel Yasar cilara sözüm su ki ; sizler suni bir telas icinde BOS BIR RÜYA pesinden yürüyorsunuz.
Cum´a´niz mübarek ola............................
<a href="redirect.jsp?url=http://www.turkdunya.de/forum/read.php?f=46&i=105465&t=105465" target="_blank">http://www.turkdunya.de/forum/read.php?f=46&i=105465&t=105465</a>
|