o.T.
yazdiklarimin fevkelade farkindayim. kimsenin arap veya bilmem ne yanlisi olmadigini ifade ettin. okuyabildigim kadariyle, bircok makalelerde ak-it/vak-it borazanligi görüyorum. orada muhabir kiliginda görev yapan marks-lenin dönmesi-müslüman sifatlilari yillardir takip ediyorum. onlar benim icin neyse, burada ki taklitcileri de aynisi.
siraladigin celiskileri (ki zannedersem celiskili oldugumu kastediyorsun, dilemmaysa cikmazi ifade eder) beraber gözden gecirelim; hatta daha iyi anliyabilmen icin, (dilipak) ve (üzmez) kadar olmasa da, biraz basitleseyim.
kader konusu tasavvuf ve diger din ilimlerinde belirsizligini halen koruyor; yanlis anlama, etkenleri elbette belli, lakin derecesi, ayari netlesmis degil. benim ifadem bu konuya zaten acik: ...kendi kaderimizi -din konusunda bile- önce yaratan, sonra biz tayin ederiz... bundan anlaman gereken su: hersey kati belirlenmis olsaydi dünya da imtihan olmanin anlami kalmazdi. demek ki alternatifler mevcut, yani: önce yaratan (alternatifler sunuyor), sonra biz (inisyatif hakkimizi kullaniyoruz).
evet, türkler müslüman dir, fakat türkiye müslümanlarin ülkesi degildir. mesela müslüman türkün oldugu gibi hristiyan veya ateist türk de bu ülkenin sahibidir, ama bir müslüman arap, acem, alman, fransiz bu ülkenin sahiplerinden degildir. kendini müslüman olarak gösterenler degilmiydi hem burada hemde kirli sayfalarinda milli degerlerimle, milli bayramlarimla, milli marsimla alay eden?
polemige girmek isteyen sensin. karsinda salak yok, cok itinali yazmak zorundasin.
tanri türkü korusun ve yüceltsin ile!
|