Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.04.2005, 15:02
eniskaya

Standard Sefaat olayi ile Ayetler

Bakara 48
(Meali Süleyman Ates)
Ve öyle bir günden sakinin ki, o gün hiç kimse, kimsenin cezasini çekmez (borcunu ödemez); kimseden SEFAAT (aracilik, iltimas) da kabul edilmez; kimseden fidye de alinmaz ve onlara hiçbir yardim yapilmaz.

Bakara 48
(Meali Yasar-Nuri Öztürk)
Ve sakinin o günden ki, hiçbir benlik bir baska benligin herhangi bir seyi için karsilik ödemez; hiçbir benlikten SEFAAT kabul edilmez, hiçbir benlikten fidye alinmaz. Ve onlara yardim da edilmez.

Bakara 254
(Meali Süleyman Ates)
Ey inananlar, ne alisverisin, ne dostlugun ve ne de þSEFAATIN olmadigi gün gelmezden önce, size verdigimiz riziktan (Allah için) harcayin. Kafirler, zalimlerin ta kendileridir.

Bakara 254
Ey iman edenler! Alis-verisin, dostlugun, SEFAATIN olmadigi o gün gelmeden önce size verdigimiz riziktan infak edip dagitin. Küfre sapanlar zalimlerin ta kendileridir.

Zümer 44
(Meali Süleyman Ates)
De ki: "Sefa"at tamamen Allah"indir (yardim ve destek yalniz O"ndandir). Göklerin ve yerin mülkü O"nundur. Sonra O"na döndürüleceksiniz."

Zümer 44
De ki: "SEFAAT, tümden ve sadece Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O"nundur. Sonunda O"na döndürüleceksiniz."

--------------------------------------------

Zümer 44 o kadar acik sekilde yaziyorki.... artik kabul etmemek esittir dinden cikmak....

Cebrail Resüle diyorki... sen git anlat insanlarki SEFAAT tümden Allahindir.....

Eeeeeeeee o halde ona öyle denmisken.... acaba HZ. Muhammedmi kalktida..... HEY AHALI DUYDUK DUYMADIK DEMEYIN.... BEN SEFAAT EDECEGIM....

hmmmmmmmm eger öyleyse HZ. Muhammed Allahin emirlerine karsi gelmis demektir.....

Acaba o mu daha mantikli yoksa, bazilarinin uydurduklari... efendim ben günahkarim... ama Muhammed beni Allahin elinden kurtaracak.... pähhhhhhhh

Vallahi kurtaramayacak.....

Buna ancak günahkarlar inanir ve kendi Egolarini rahatlatirler... mehr aber auch nicht

So ben simdi tüm kendini Uzman sayan arkadaslardan Sefaatin HZ. Muhammedede mahsus oldugu yönünde Ayetleri rica edebilirmiyim...

Ayni zamandada Oezsu hanimdanda aynisini rica edecegim.... ben sahsen Kuranda bulamadim, o yüzden yardimlariniz icin simdiden tesekkürler....

Haaaaa noch was... Rivayet, Hadis, Sünnet gibi seyler gecerli degil.... Kuran varken Allaha ama Hadisinde yaziyor diyemeyiz... o yüzden bunlarda yazlanlarin zerre kadar bir gecerliligi yok.....