Sana ancak aciyorum safii kermanji!
Inan Alevilikten tut Sünnilige ve günümüzden Adem ile Hava"nin yasadigi devire kadar Sana bir cok seyleri ayrintili sekilde anlatabilirdim ama zaya gidecek emegime yazik olur diye yazmiyorum. Alevilik baska solculuk baska kermanji. Alevilik deyince Sen"in aklina devrimciler mi geliyor? Hangileri Mustafa Suphi mi? Giresunlu bir Sünni Türküdür! Deniz Gezmis mi geliyor? Sünni bir Türktür, yoksa Deniz Baykal mi aklina geliyor? O da sünni bir Türktür. Eger biraz yeni tarihimizden bilgin olsa böyle cak cak ötmezdin. Abdullah Öcalan ise safii bir kermanji kürdüdür, ayni kardes Osman Öcalan gibi ve ayni senin gibi. Sen buralara gelipte iltica talebinde bulunmadin mi? Gerekcen ne idi? Türk Ordu"su köylerinizi mi basiyordu gercekten? Sizlerin dili disi yasaklaniyordu vesaire vesaire. Ama böyle yapmakla, Sen de dahil "kürt sorunu mu, deyim tehlikesi mi deyim bilmiyorum adini veremiyorum bu veledin, her neyse de böylekle sayende bu sorun resmilesti. Almanya Büyükelcisi bir keresinde, Kasimpasali basbakana, sizin kürt sorununuz yoksa bizim kürt sorunmuz var ve bu da belgeler ile kayitlidir. Bu kayitlarin icinde senin iltica talebinde geciyor kermanji. Günah cikarmaya calisma, Sen yedigim kaba tüküren birisin. Insanliga faydasi olmayan birisi Türk olsa ne yazar hele hele zilgit sesleri esliginde tilili ceken kürt olsa ne yazar. Internette gec girdim, zamanin olursa kürt sorununu ve kermanjileri, zazalari, goranileri vs. ele alip günümüzün Türkiye"sinin siyasi merceginin altina tutup yorumumu da yapacagim. Oku ve biraz adam ol!
|