Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.04.2005, 15:22
eniskaya

Standard Bak kizina ne güzel demis

ben bile kurtaramam... zaten Resül falan kurtarmayacak bizleri...
cünkü o biule hesap verecek yaptiklarindan dolayi.... Allah Resülleri bile cezalandirdigini en azindan HZ. Yunustan biliyoruz... ve bir kac yerdede HZ. Muhammedi bile Kuranda uyarmis... istersen Ayetleri raussuchen yaparim sana...

Ama olayda temel anlyislarimiz farkli... hemd ecok cok farkli.. ben o farkin farkina vardim ama sen dahlen fark etmedin.....

Tüm insanlik esninde sonunda Cennete girecektir diye ben algiliyorum... bunuda okudugum Tefsirlerde cikariyorum.. ve ayni zamandada su anki din Müferrilerinin aciklamalarindan...

Ebedi yasam cennette vardir... ama abedi azap diye bir sey yoktur......

Haaaa olay bedir o zaman... olay en az azapla cezayla Cenneti boylamaktir.. cennete es kisa yoldan düsmektir.....

Ammma tüm yollar icin evrensel bir sart var... oda Allah inanmak, Ahiret gününe inanmak... ve ennnn azidan hayat boyunca SALIH AMEL islemek......

Iste bu Salih Amel, Allaha ve Ahiret gününe iman dinler üstü evrensel bir Anayasadir... TÜM DINLERDE OLAN BIR ANLAYISTIR.....

Yani isin en asgarisi budur....

Ondan aosnra herkes kendine bir yasanti stili secer... ben mesela Kurandaki dini sectim.. Hiristiyanligida secebilirdim... ama Kurandaki evrensel din kadar tatmin etmiyor beni.... haaa oda süphesiz hak dinidir ama... su anki stiliyle yozlasmis...

Eeeeee simdi evrensel anlayis cercevesinde kendime Kurandaki dini sectim... Olay burda bitmiyor... asil simdi basliyor....

Amacim es kisa yoldan neredeyse sifri ceza ile cennete girmek istiyorumya... simdi nasil Islam dinini yasamaliyimki en kisa yoldan Cennete girebilyeim...

Iste burada Kuranin Kuranin cercevsine göre zamana göre yorumu devreye giriyor... yani Kuranin Cagdas-Tefsiri.......

Ben anlyisima göre burda hic bir Mezhebe veya Ideolojiye yer yok..... Kuranin ruhu devrye giriyor..... nedir o ruh...

Insanlik icin faydali olan ve Kuranin disina cikmayan anlayis veya uygulama......

Ben olyaya böyle üst boyutta bakmaya basladigimda... Allahi bile aklimdan gecirdimmi sikintiya düsüyordum..... zaten Kuranin kendiside söylüyor.... iyilik ve güzellikler yapmayan insan Allahin ismini duyunca sikintiya düser diye....

Aslinda korkulacak bir seyde yok..... eski düsüncelrimi atmamin ve saaadece evrensel boyutta Kurandaki dine dönmek öyle fazla zamanda almiyor