Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.04.2005, 07:25
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard SORU CEVAP

Enis neden cevap yazmadin kocum noldu? Yazilarim mantiklimi geldi yoksa.. Bak en son ne yazmistim...!

Hani sen sormustun ya bana!!!

Arada kaynayip gitti, cünkü biraz arka sayfalarda kaldi.

Eniskaya ya cevap

imkansiz kocum.. Cünkü cahil degilim Allah a sükür, arastirmadan okumadan birseye burnumu sokmam..Aslinda sen acayip sekilde baglantisiz yaziyorsun, esas konular arada kayniyor gidiyor, yinede ..

Simdi sorularina cevaplar..
yani ne is bu... Allahin fazlka funksiyonu yokmu bu iste.... ???

Cevap:Allah herseyi yaratmisdir ve dönüs onadir. O herseyi bilen görendir. Malda onundur mülkde, onun esi benzeri yoktur. DÖNÜS ONADIR... Sefaat yalniz ona aittir..

Soru:Kaldiki HZ. Muhammedde sonrada Allahi tanidi..... eeeeee o zamana kadar kafirmiydi... yani Resül olana kadar imansizmiydi.... ?????

Cevap:Ne demek imansizmiydi??? O arayis icindeydi.Icinde bulundugu toplum gibi yasamiyor, bunlarin cahil oldugunu biliyordu. Tabi o sirada din olarak ortalik karisik idi. Öyle olmasaydi zaten Kuran gelmezdi degilmi?? Peygamber gelmezdi degilmi?? Iste son kitap daha gelmemisti ve o hep tefekkür ediyordu. Hira ya cikiyordu, Allah´in büyüklügünü düsünüyordu. Biliyorduki, O birdir, tekdir, esi benzeri yoktur... Bu kadarini biliyordu. Simdiki gibi durum degil yani, simdi Allah acikca son kitabini ve peygamberini indirmistir, bunda süphe yok degilmi?? Iste Hz. Muhammed in zamaninda böyle bir bosluk vardi. Ama o tefekkür ederek sirk durumuna düsmedi. Bütün bunlar gözönüne alinacak olursa o peygamberlikden öncede Allah i taniyordu, onun esi benzeri olmadigini biliyordu.. ok.? Simdi gelipde bana teslis inancinin Papasini bana savunma..

Yani insan bir cevap yazar degilmi kocum, yanlis veya dogru diye..