Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 25.03.2005, 15:13
unknown

Standard Aslinda isin gercegine kalirsa

iyi niyet önemlidir. Eger ki Türkiye"de cesitli mezheplere, örnegin Alevi mezhepine baski yapiliyorsa ve cem evleri yasaklaniyorsa, cesitli hristiyan cemaatlarina ibadethaneler yasaklaniyorsa o zaman Almanya"da da süleymanci, erbakanci, milli görüscü, hizbullahci camiler yasaklasin. bu kadar basit olaydir. Eger ki Almanlara Antalya"dan ev almalarina izin verilmez ise o zaman Türklere de Almanya"dan ev satin almalarina izin verilmemesi lazim. Arkadaslar Türkiye küresselesmeden nasipini almasi lazim yoksa adina muassir medeniyetler dedigimiz uygar topluluklarin temposuna yetisemeyiz. Feodaliliktan, asiretvari bir yapidan bir ulus-birey-toplumuna zorlu gecis asamasindadir Türkiye. 80 sene önce Atatürk gibi essiz bir önderin baslattigi bu sürec kimi kasitli kasitsiz sebeblerden dolayi gerekenden daha yavas bir sekillder ilerliyor. Ancak dünyada hakim olan ekomomik ve siyasi kurallar Türkiye"de islemez ise o zaman Türkiye hic bir zaman lafin tam manasi ile cagdas olamaz. Ben mezheplerin seriatciligina karsiyim. Bir buhari"nin söylentileri ile günümüzde devlet yönetilemez ancak cöllerde bedeviler yönetilebilinir. Ancak demokrasi anlayisim sistemin savunma mekanizmalarini terk etmesi anlamina gelmiyor. Türk Silahli Kuvvetleri Türkiye"nin en güvenilir kurumudur sahsimce ve cogu insanlarca. Devlet ve ona bagli kurumlar seriatci ve hemsovari kadroslamara engel olabilecek savunma mekanizmalari üretebilmelidir. Konuyu biraz saptirdim anlasilan. ;-))

AKP"ye gelince, cok tehlikeli bir parti. Kasimpasa "kabadayiligi" ile elde edemeyecekleri ve seriatin önünü acacak bir takim seyleri, Avrupa Birligi kisvesi altinda gerceklestirmek istiyorlar. Cok sinsi ve tehlikeli bir olay. (Bu konu hakkinda baska bir zaman yazi yazmayi düsünüyorum Halil) CHP"ye gelince anarsik ve ne istedigini bilmeyen, gelecegi göremeyen bir partidir bence. Kilavuzu karga olanin burnu b..ktan cikmazmis. (Sözlerim Deniz"e atif) ;-))

Insan haklari evrenseldir ve tüm insanlar icin gecerlidir. bana geline sapur supur sana gelince Allah"a sükür denilmemeli. Buna sahtekarlik derim acikcasi. Bir insan pekala ayni anda cagdas ve de yurtsever olabilir. Yabancilara toprak satislarindan cok beni tedirgin eden iki olaydan söz etmek isterim:

Ic göc ve erozyon tehlikesi.

Ic göcler demografik yapiyi kötü bir sekilde degistirmekte. Asiret düsüncesinden, kan davasindan, kiz, evli kadin kacirmayi "töre" zannedenlerin kentlesmis bölgelere büyük metropol bir köy havasi estirmesi cok tehlikelidir. Devlet feodalizimi yenecegine feodalizim devleti yeniyor.

Ikincisi de erozyon. Türkiye"nin yüzde 90% cöl olma tehlikesi ile karsi karsiyadir. Bunun getirecegi neticeler (hastaliklar, toprak kitligi, ic cekismeler vs.) henüz simdiden kestirilemez.