Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.03.2005, 21:50
unknown

Standard Fransadan referandum karari

Gazetelerimiz pek öne cikarmadi. Ufak basliklarla gecti. Bir iki köse yazari disinda da konuya deginen olmadi. Fransa Turkiyenin katilimini referanduma koyacak ama Hirvatistan, Romanya, Bulgaristan böyle bir referanduma sokulmayacak. Bu gidisle Fransayi kesinlikle baska ülkelerde izleyecek. Onlarda Türkiyenin katilimini referanduma koyacak.

Butun bunlar olurken ABde Güney Kibrisida gümrük birligine dahil et diye bastiriyor. Fransiz disisleri tarihinizle yüzlesin diyor. Haaaa AB en gelecek fonlarda kesildi. En azindan 2013 den önce havada bulut sen fonu unut. AB akilli, birlige giremeyecek bir ülkeye fon verip paralarini niye carcur etsinlerki?

Ben umutu kestim. Bundan 10 sene sonra Türkiye Avrupalimi sorusu gene sorulacak, ve bu tartismalar siradan halkta belirsizlik yaratacak ve sandiga gidince mufazakar davranip hayir oyunu basacak. Referandumdan önce Türk gazeteleri Bonjour Madam basliklariyla Fransiz halkina vicik vicik yagcilik yapacak. Turizm sektoru Fransizlara indirimli tatil verecek. Türk sosyeteside Parise gidip moda defilesi yapacak "bakin biz ne kadar moderniz" diyecek. Sonucta asiri sagci, koyu hristiyan, irkci, fasist cogunlugun katilimiyla Türklere hayir denecek. Peki ertesi gün gururu incinmis Türk halki nasil tepki verecek?

Kendi kaderini baska ülkenin halkina birakmak. Dünyada bunun baska örnegi yoktur ENIS / HALIL / ALI :-) Yoksa varmi ??