Cihad
Kuran"da sunlari budum:
----------
Bakara-218
(Allah ve Rasûlü"ne) gercekten inananlar, (dinini yasamaktan aciz kalıp vatanlarından) hicret ederek, Allah yolunda cihad edenler... İşte onlar, Allah"ın rahmetini umarlar. Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir.
Ai imran-142
Yoksa Allah içinizden cihad edenleri ayırt edip ortaya koymadan, sabır (ve sebat) edenleri belirleyip meydana çıkarmadan (kolayca) cennete gireceğinizi mi sandınız?
Maide-35
Ey îman edenler! Allah"ın emrine uygun yaşayın, O"na (yakın olmaya) vesîle/imkan arayın. O"nun yolunda (malınızla, canınızla) cihad edin ki kurtuluşa eresiniz.
Tevbe-20
Îman edenler, (Allah ve Rasûlü"nün gösterdiği yön ve yönteme) hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad eden/gayret gösterenler, Allah katında derece bakımından daha büyüktür. İşte onlar, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
Tevbe-41
(Ey mü"minler!) Gerek hafif, gerek ağır olarak hep birlikte seferber olun, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.
----------
Cihad "in anlami :
Nefsini düzeltme / imanda caba gösterme / Dini hos ile dagitmada demek gibi geldi bana.
Hic CIHAD edin insan öldürün demiyor :P
Hatta CAN ve MAL ile cihar et diyor. Ölümle degil...
---
Demin haberleri izledin, yine etkilendim, nasil olur insan okudugunu degistirir?
Keske o "allahu akbar" diye bagirip silah kaldiran (cocuk) da türkce bilse ona bunlari anlatsam...
|