Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.03.2005, 12:48
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ok

ben de anladim seni.. ancak sünniyim diyeni de kinama bence.. cunku "sunniyim" diyen insan da kendisine gore dogru ve yanlis kurallari vardir mutlaka.. yani her sunni de laik sisteme ters dusmez... Ancak sunni deyip aklina Usame bin Ladin turu insanlar geliyorsa.. elbette ki haklisin.. cunku Alevilerin bu tur sunniler gibi "sorunlari" olmaz..laik ve demokratik sisteme ters dusmek gibi.. ( --tabi onlar icinde de istisnalar mevcuttur).Ve benim anlatmak istedigim..aileden gelen bir sey vardir.. Mesela musluman dogan insanlardan cok az insan gider hristiyanligi secer.. Mutlaka sonradan hristiyan olanlar vardir.. Ama tarihe de bakarsan.. anlarsin.. genel olarak cok az..onca savaslara ragmen.. hristiyanlar muslumanligi "yok edemedi". Yani ben mesela aile olarak.. mezhebin "hanifi" denildigi icin... hanifi mezhebindenim diyebiliyorum.. Ancak hanifi ve sunni´nin farki ne diye soruldugu zaman.. bilmiyorum.. neden?? cunku genel olarak 4 mezhebin de arasinda buyuk farklar yoktur.. Sonuc olarak.. Onemli olan cunku dogrular ve muslumanliktir.. Sirf bu yuzden mezhebim hanifi derken bu mezhep konusuna cok onem vermiyorum... Cunku tum VAR olan gercek mezheplerin hedefi ve de anlatimi aynidir..Ayni zamanda demokrat, laik ve sisteme ters dusmeyen bir insanim... insanlara karsi biraz haksizlik yapiyorsun.. cunku fazla genellemeye kaciyorsun.. Ancak dedigim gibi ich habe dich verstanden.