Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.03.2005, 19:42
unknown

Standard Senide sacmalamakla suclayacagidim

ama yazimi dogru dürüst okumamana ve tarih ve jeopolitik bilgilerinin dar kapsamina veriyorum. Birincisi mevzu Kuzey Irak"taki arbedeler pkk tarafindan kaynaklanmiyor ve daha cok Mesut Barzani ve Celal Talabani kökenli. Bu iki hiyaro ve davaro asiretinin buz gibi de safii kermanji kürtleri.

Diger mevzu, Kahramanmaras"ta elbette kürt asilli Aleviler var ama daha cok, hatta ezici cogunlugu Türkmenlerden ibarettir. Bir cok sey gibi kimlik kavraminin da ici oyuldu. Mesela bu safii kermanji isterse 154.343 kere kelime-i sehadet getirse bile benim icin Türk olmuyor ve yinede bir kermanji. Ortada Asya"dan gelen ve gelenekleri ile de Orta Asya"yi andiran Türkmenler, sünni inancina zit bir Islam anlayisi da olsa yine de Türk"türler. Sirf Ali Arslan Türkes, Türk-islam sentezini icaat etti diye herkes Türk degildir. Ben bir Türk olarak kirma cileri ve diger diger gayri Türkleri hic bir sekilde, sebebi ne olursa olsun Türk olarak görmüyorum. Aklim buna karsi cikiyor. Türk asli Türk olandir. Tabiri bu kadar basit. Türk-islam sentezcileri Sana Güney Afrikali Tungalayi bile kelime-i sehhadet getirdi diye Türk ilan ederler.