Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.02.2005, 13:41
eniskaya

Standard Keske ben Allahi seytanin tanidigi ve

bildigi kadar tanisaydim ki Seytan Allahi Resüllerden bile daha iyi taniyan ve bilen bir varliktir....

Ademe secde etmemesi olayi, Allahin yanina baska bir Ilah koymamak icindi, ama sorun emirin Allah tarafindan o sinirsiz ucsuz bucaksiz olan tekten gelmesiydiki, Iblis direkmen emrine karsi gelmis oldu ve aninda cezasi verildi.....

Kaldiki Iblis Mümin kullara dokunmaz, onlari kandirmakla ugrasmaz, onun isi ve görevi yanlis ve Yobaz insanlarladir, onlari kandiri caydirir.....

Dinini yani Kurandaki dini iyi bilen ve Allahi taniyan ve yalniz ona ibadet eden hic bir kimse Seytandan yada Iblisten kormasin.

Hicir Suresi 27-42

Cini/İblis"i de daha önce kavurucu ateşten yaratmıştık.

Hatırla o zamanı ki Rabbin meleklere, "Ben, kupkuru bir çamurdan, değişken, cıvık balçıktan bir insan yaratacağım." demişti.

"Onu, amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın."

Meleklerin tümü, toplu halde secde ettiler.

İblis müstesna. O, secde edenlerle beraber olmaya karşı çıktı.

Allah dedi: "Ey İblis! Sana ne oluyor da secde edenlerle beraber olmuyorsun?"

Dedi: "Kuru bir çamurdan, değişken-cıvık bir balçıktan yarattığın bir insana secde etmek için var olmadım."

Buyurdu: "Öyleyse çık oradan, çünkü kovuldun."
"Din gününe kadar üzerinde lanet var."

Dedi: "Rabbim, onların diriltileceği güne kadar bana süre ver."

Buyurdu: "Hadi, süre verilenlerdensin."

"Bilinen vaktin gününe kadar..."

Dedi: "Rabbim! Beni azdırmana yemin ederim ki, yeryüzünde onlar için mutlaka süslemeler yapacağım ve onların tümünü kesinlikle azdıracağım."

---------------------------------------
"İçlerinden riyaya sapmamış, samimi kulların müstesna."
---------------------------------------

Buyurdu: "İşte bana varan dosdoğru yol budur."

"Benim kullarım aleyhine senin elinde hiçbir güç/kanıt olmayacak. Azgınların seni izleyenleri müstesna."

--------------------------------------------

Olay bu kadar basit ve sarihtir, öyle hikayelerle ne dünya döner ne insan Allaha kavusur