Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.02.2005, 12:46
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kaynakmi ?

Sen kaynak her konuda kaynak gösteriyorsun ya bizdende kaynak bekliyorsun anlamiyorum.

Kurani kerim peygamberimize nasil ulasti? Tabiiki vahiyle. Bu vahiyler ise simdiki Kurani kerimde bir araya getirilmistir.

Simdi gelelim Hadislere. O bu Kuranin yorumunu cikirirken peygamber efendimizin hic Kurani acikladigi olmamismidir ?

Onun bunun yorumunu hayatina geciriyorsun. Resmen putlastiriliyor bazi kisilerin sözleri. Bu kisilerin sözleri peygamber efendimizin sözlerinden önemlimidir ki onlar senin ve düsüncene sahip olanlarda daha cok ragbet görüyor.

Su vardir dogruyu kafir bile dese o dogrulugunu yitirmez. Bizde su anlayis var yani bizim türk anlayisinda: Diplomasi olsun yeter o hep dogruyu söyler. Adam okumus ya. Ne kadar sacma düsünceler icindeyiz )

O diplomalar dünyaliktir. Bizde okuyoruz bizimde muhakkak bir diplomamiz olacak. Simdi bizim her dedigimiz hakmi. Nice diplomalilar var hepsi haktanmi bahsediyor.

Öbür dünyaya diplomayla gitmeyecegiz. Obür dünyada imanimiz ve amelimizle tartilacagiz. Ben profum ben doktorum filan hepsi faso fiso.

Insanlar imanina göre örcülecekler yazdigi kitap sayisina göre degil. Biri vay onca kitap yazmis profmus Allahim sabir. Yazdiysa bu dünyada tabiiki karsiligini almistir.

Neyse sen bu meseleleri kabul etmiyorsun biliyorum. Bende Y.N.Ö dedi diye tüm islam aleminin deger verdigi kisilere sövemem senin yaptigin gibi.

Selamlar