Anelka icin degisik bir yazi !?!??!
Dogrusu benide sasirtti ...
Almancada bir söz vardir...
"Vom Saulus zum Paulus" !??!??!
Gercekten nasil simdi ?!?!?!?!?
Siz ne dersiniz !?!!??!?!?!
İslam beni uslandırdı
* Anelka ismi F.Bahçe ile ilk anıldığından beri hep hırçınlığı tartışma konusu edildi. Oysa o bir yıldır çok farklı bir kişilik...
* Fransız futbolcu yaşadığı bu büyük değişimi geçtiğimiz yıl din değiştirip müslümanlığı seçmesine bağlıyor.
* İlk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi"den esinlenerek Bilal Abd-us-Salam ismini alan Anelka huzuru bulduğunu belirtiyor.
* Anelka, "Paris"te işçi arkadaşlarla sabaha dek tartışırdık. Sonunda İslam"ı seçtim. Düşünce ve davranış olarak çok değiştim" diyor.
* Arkadaşı Trezeguet"ye göre özel bir adam olan Anelka için hocası Keegan da "Onun kötü adam olduğu bir uydurma" diye konuşuyor.
FORMALiTE RÖTARI
Fenerbahçe yönetimi hemen her konuda anlaşma sağladığı Nicolas Anelka için Manchester City kulübüyle bugün bir kez daha görüşüp son pürüzleri giderecek. Bu görüşme nedeniyle, L"Equpie"in bugün İstanbul"da olacağını duyurduğu Anelka"nın gelmesi birkaç gün gecikecek.
TARAFTAR AYAKLANDI
Saygın spor gazetesi L"Equpie"nin bugün İstanbul"da olacağını yazdığı Anelka için F.Bahçeli taraftarlar seferber oldu. G.Saraylılar"ın Anelka"nın sitesine, "Sakın F.Bahçe"ye gelme" diye mesajlar göndermesi üzerine sarı-lacivertliler, "35 milyon taraftar seni bekliyor" şeklinde mesajlar atıyor.
Kavga çıkardı
Fenerbahçeli ve G.Saraylı taraftarlar bu kez de Nicolas Anelka yüzünden kapıştı. Fransız yıldızın internet sitesini mesaj yağmuruna tutan taraftarlar sanal savaş veriyor.
MÜSLÜMAN İŞÇİLERDEN ETKİLENDİ
"Del Bosque benimle bir sezon bir tek kelime konuşmadı. Bir şey söylemek istediğimde beni dinlemedi bile. Yanıma bir tek oyuncu bile yaklaşmadı. Sanki ben farklıydım." Bu sözler Beşiktaşlı bir futbolcunun değil, Fenerbahçe"ye imza atması an meselesi olan Nicolas Anelka"nın. 2000 yılında Real Madrid"ten ayrıldıktan sonra İspanya"nın Marca gazetesine verdiği röportajdan alındı bu sözler.
NiCO ÇOK ÖZELDİR
O dönemde 21 yaşında Real Madrid"e transferine kendisi karar verecek durumda değildi. Video oyunlarıyla vakit geçiren bir çocuktu. Ağabeyleri Didier ve Claude, 37.5 milyon dolarlık transfere imza atarken, 2 milyon dolar komisyonu da ceplerine indirmişlerdi. Anelka farklıydı, sessizdi, ama müthiş bir golcüydü. Şu anda Juventus formasını giyen David Trezeguet ise Anelka"yı şöyle özetliyor: "Nico çok özel bir adamdır. Ama çok konuşmaz. Ona çok yakın olmama rağmen ne hissettiğini ne düşündüğünü hiç bilmem.
SORUNLARINI AŞTI
23 yaşına geldiğinde kulüpler onun için koplam 53.5 milyon pound ödemişlerdi. Bunun ağırlığını kaldıramadı ve iletişim sorunu yaşadı. Ancak şu anda gayet iyi. Manchester City"den ayrılmak istemesinin nedeni ise Avrupa kupalarında oynamak. Teknik direktörü Kevin Keeagan değişen Anelka"yı şöyle anlatıyor: "Takımdan kimsenin Nicolas hakkında kötü birşey söylediğini duymadım. Onun kötü bir adam olduğunu nereden uyduruyorlar bilmiyorum.
ANELKA ÇOK DEĞİŞTİ
Anelka 2004 yılında Müslüman olarak Bilal Abd-us-Salam Anelka adını aldı. 1999 yılında Müslümanlığa ilgi duyduğunu belirten Fransız futbolcu, "Çocukluk arkadaşlarımla bu konuyu sabah 4"lere kadar tartışırdık. Onlar Paris"in işçi sınıfından Müslüman arkadaşlardı. Dinledim ve Baggio"nun Budist olması gibi ben de Müslüman oldum. Düşünce ve davranış olarak çok değiştim" diyor.
SENİ BEKLİYORUZ
Fransız L"Equipe Gazetesi"nin "Anelka pazartesi günü İstanbul"da olacak" şeklindeki haberi Fenerbahçeli taraftarlarda büyük heyecana neden olurken, Galatasaraylıları da harekete geçirdi. Fenerbahçeli taraftarlar yıldız futbolcunun www.nicolasanelka. net adresli internet sitesini mesaj yağmuruna tutarak "Türkiye"nin en büyük kulübü seni bekliyor" dediler.
ORTEGA DA KAÇTI
Ancak siteye Galatasaraylı taraftarlar girmeye başladı ve Anelka"ya "F.Bahçe"ye gelme", "F.Bahçe Ortega"yı bile kaçırtan bir kulüptür" şeklinde mesaj yazdılar. F.Bahçeliler karşılık vermekte gecikmeyerek "Sakın G.Saraylı taraftarların sözlerine inanma. Biz onları 6-0 yendiğimiz için böyle gerçek dışı şeyler konuşuyorlar. Bizim 35 milyon taraftarımız var" ifadeleri kullandılar.
BU KAVGA İLK DEĞİL
F.Bahçe ile G.Saray geçtiğimiz haftalarda da bir başka sanal kavgaya tutuşmuştu. F.Bahçe"nin UEFA"daki rakibi Real Zaragoza taraftarlarının internet sitesinde yaşanan tartışmalar, İspanyollar tarafından da ilgi ve şaşkınlıkla izlenmişti. Bazı Real Zaragoza taraftarları, tartışmaları bir süre izledikten sonra taraf tutmaya başlamış ve kimi F.Bahçe kimi de G.Saraylılar"dan yana tavır almıştı.
Galip ÖZTÜRK
<a href="redirect.jsp?url=http://www.pasfotomac.com.tr/fen102.html" target="_blank">http://www.pasfotomac.com.tr/fen102.html</a>
|