Evliyada kimmis beeeee
istersen Mevlidide din edelim.....
Ama sence zaten Mevlid dindir..... o yüzden kisileri Allahalastirmak kaninizda var....
Sonra yok Ata putmus falan filan.... biz yapmadigimiz halde, kendiniz bazi isimleri Allahalastiriyorsunuz ve sefaat bekliyorsunuz......
Was für eine billige Interpretation von Islam.....
Sen yorumlama kelimesinin ne anlama geldigini daha idrak edememissinki......
Yorumlamak, kapasiteye göre görüs bildirmektir....... zamana göre yorumlamak demek.. zamanin din uzmanlarinin aciklamalarindan faydalanmak..... bundan 1000 yil önceki bir uygulamadan degil.... su anki mevsut zamanin sartlarindan yola cikip, bir dini cözüm üretmek.....
Dikkat et.. Kuranin Ayetlerini deforme etmek degil.... Kuranin Ayetlerini oldugu gibi esas alip, cözüm üretmek......
Mesela Ezan, nasil merkezi ezan sistemi kurulduysa öyle....... veya kadinlarinda cuma namazina veya cenaze namazina katilmalari gibi uygulamalar.... yorumlar uygulamalardir..... tek sarti, Kurandaki Ayetlerden beslenmesidir.....
Sen ise... Kurandaki Ayeti deforme ediyorsun.... o yorumlamak degil.... isine geldigi sekilde Allahi kandirma denemesi..... baska bir sey degil....
Sen o Ayeti kendi seyinin havasina göre deforme edip ona baska manalar yüklersen, Allaha sikr kosmus olursun... buda kafirligin en yüksegidir... bunuda söylemis olayim.....
Kisacasi sen Kurani kullanarak Ideoloji üretiyorsun... baska bir sey degil.... bu böyledir, ben yöel sitiyorum..... Tefsirler veya Kuranin ruhu yada uzamnlarin görüs viz gelir bana diyorsan.... san daha sözümüz yok.... artik yolun acik olsun.......
Zorla Kuranin Ayetlerini sana kabul ettiremeyizki......
Istersen.. senin hayatin ve senin kisisel dinin
|