Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.12.2004, 21:48
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kavramlarla palyacoluk yapinca

simdi böyle meydan okumaya calisiyorsun.

eger biraz bilimsel olsaydin böyle bir soru sormazdin.

böyle genel sorarsan kuranin hicbir ayeti demokrasiye karsi cikmiyor yada her ayeti demokrasiye karsi cikiyor.

kuran peygamberden müsriklere sunu söylemesini istiyor. sizin diniz size benim dinim bana. ben kendi dinimi yasayabilmeliyim. buna herhangi birsekilde kimse engel olamamali.

simdi bir türkiye gibi bir demokrasi ile yöneltilen bir ülkede, meclis karari ile, camiiler ahira cevrilip, kurani kerimin okutulmasi yasaklanabiliyorsa, bu sistemde bir sorun vardir. bunlari türkiye camuriyetinin kurulus yillarinda yasamis.

türkiye 80 senelik tarihinde yüzlerce müslümanlari müslüman olduklari icin hapiste cürütmüstü, ve hala müslümanlar bu camuriyeti elestirdikleri icin, senin zalim laik camuriyetini islami acidan degerlendirdikleri icin, sürgünde yasamak zorundalar.

iste kuranin bu ayetleri bilinen demokrat camuriyet sistemine aykiridir.

böyle genel anlamda soru sorulmaz bana göre. bence müslümanlarin kuracaklari sistem varolan diger sistemlerden farkli da olmayabilir. kraliyet olabilir digerleride olabilir. sorun zaten buradan kaynaklanmiyor.

sorun putlar ugruna insanlar inancinda engelleniyorlar. buda bir sirk düzenidir. putlar tastan yapitlar degil, putlar putlastirilmis kisiler, ideolojiler vs. dir. put ugruna adam mesela inancini feda eder. put ugruna öldürür haksiz yere. put ugruna calar. put ugruna yalan söyler. put ugruna ibadetten kendisini alikoyar.put ugruna zina eder, ettirir, put ugruna tecavüz eder, put sayesinde vahye ragmen günah isler.

burada biraz hz. Ali"nin hayatini daha iyi okunulmasini tavsiye ederim.