Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.12.2004, 03:23
eniskaya

Standard Sizlerce TC de dinde zorlama

veya cebri ibadet veya baska bir din hususunda zorbalik yapan varmi.....
Devlet milleti zorlami camiye sokuyor, zorlami kerhaneye ysokuyor veya zorlami din veya namus adina cinayet isletiyor veya zorlami icki ictiriyor, eroin kullandiriyor ???????

Simdi devlet bunlari zorlami insanlara yaptiriyor......

Bazilari diyorki, küfür devletiymis...... ???

Yahu arkadaslar, devlet HZ. Muhammed degildir.... devlet din uzmani degildir..... cünkü devleti yöneten sen ve benim gibi insanlar..... onlarda ancak kendi kapasitelerine göre, tüm vatandaslarin ortak ihtiyaclarini dikkate alarak kanunlar cikaririlar....

Ve bu kanunlkarda, o toprakta yasayan herksei baglar.... cünkü bunlar Meclis karariyla cikan kanunlardir.... Hiristiyani, Musevis, Müslümani, hurafetcisi, dinsizi veya baska bir ideolojiye sahip kisiler, bunlarin hespsini tüm o bölgede yasayan insanlari baglayici kanunlardir....

Yani tüm bu kanunlar dünyada sadece bölgeseldir.... TC topraklarini terk edersen, baska bir toplulugun icine girer ve onlarin kanunlari cercevesinde yasarsin......

Iste bazi arkadaslar bunun farkinda degiller.....

Devlet mekanizmasi senin dininden sorumlku degildir ve senin beynindeki dine görde yürümek zorunda degildir....... ve yürütülemezde....
Su anki en iyi devlet Ideolojisi demokrasidir.... cünkü hemen hemen tüm dünya deokrasiyi kabul etmis bir topluluklar yasantisi mekanizmasi.....

Bir Budisti, Müslümani, Hiristiyani veya Ateisti ancak ortak bir deger anlayisiyla bir arada yasayabilir.....

Nusevisi, yok benim anlayisim altinda, Müslümani yok benim anlayisim altinda yasayacagiz derse ne olur..... ?????
besbellei ne olur oldugu savas cikar ve kan gövdeyi götürür.....

Bazilari aklini basina alsinlar ve bilip bilmedikleri yere ne kafa nede fetva cersinler.....

DINDE Fetva da yoktur, fetva Resule ait olna bir özellikti onun ölümüyle olayda bitti.....

Bizler ancak tüm dinlerin ortak yönleri cercevesinde demokrat bir devlet mekanizmasinda bir arada yasama imkanina sahibiz....

Yoksa ben acik söliyeyim...... anne babamim dinlerini red ederim, birisi bunu bana din budur dayatirsa veya baska bir dini dayatmaya kalkarsa.....

O yüzden bende kimseye din falan dayatmaya kalkmam.... görüs bildiririz sadece....
--------------------------------------------

1.)
Devleti olmayanin, devlet mekanizmasi cercevesinde, evrensel tüm dinlerde mevcut olan haklari korunma iltina alinmayan bir insanin Hürriyeti yoktur....

2.)
Hürriyeti olamyanin, yani kendi beynindeki dini koruma altinda bulunmayan, baskalari tarafindan öldürülen, düvülen, zülm ve haksizliga ugrayan bir kisinin dinide yoktur.
Yani Hürriyeti olmayanin dinide olamaz....

-----------------------------------------

Simdi bana deyin bakalim, bas örtüs olayi hakkinda devlet size nerde küfür ve nerde sizleri dininizden etmis ve ediyor....
Nerede sizleri zorbalikla bir seylere tesvik ediyor..... ?????

Aslinda beynimde ne söylemek istedigim besbelli tasarlamis haldeyim, ama kapasite ve türcemiz yeterli olmadigindan, elbette ÜSTADLAR gibi anlatamiyorum, ama eminimki, biraz duyarli ve aydin insanlar ne demek istedigi anlamislardir....

Selamlar
Enis