Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.12.2004, 22:56
eniskaya

Standard Biraz sakinleselim ve zurück zum

Thema.... din ve Laiklik.....

Da viele hier Teror gemacht haben, mein Beitrag erneut zu Diskussuion.....

devlet nasil meydana gelir ve nicin meydana gelir ve devletin amaci nedir ?????

Din biryseldir..... artik bunu Maymunlar Alemide kabul ediyor.... o halde anlasilmayan konu nedir......

Bir senaryo.....

dünyanin cesit cesit yerlerinde Kurana baglai, damit meine ich den Original.... insanlar yasamakta.....

Bunlarin hepsi birbirinden haberdar ama uzakta yasamkta oldukalri icin.... bir sosun yok....

Zamanla zamanla bu insanlar artiyor ve dar alanda ortak yasamalari mecburi oluyor...

------------------------

Simdi bu insanlar ne yapmali.... ????

Biri derki..... gelin benim emrim ve Saltanatim altinda toplanin ve benim emirlerime uyum..... (Arap Emirlikleri gibi)...
Digerleride ayni seyi yöylerler......
Sonuc baslarlar bu orijinal Müslüman olsalar bile birbirlerini vurup öldürmeye...

Bunun misali Resulü Ekremin ölümünden sonra yasanmis olaylar var..... genetik dandiklik diye adlandirdigim olay ist bu....
Resulü görmüps onunla yasamis es yakin arkadaslari bile kalkip Saltanat icin birbirlerini vrumuslardir......

Neden cükü devlet diye mekanizma olmadigi icin.... bu ayri bir konu....

Gelelim eski hadisemize.....

Simdi düsünün...... bu ayri ayri yerdeki yasayan insanlar bir araya gelip... bir antlasma imzalayip ve bu antlasmanin cercevesinde herkes esit haklara sahip halde, yasama karari verirse, bir devletin ilk temeli atilmis olur.....

Devletler iste böyle dogmustur....

Bazi Cahiller derki, HZ. Muhammed devlet yönetmis falan filan..... bunlarin hepsi carpimadir..... cünkü devlet dedigin cesitli topluluklardan meydana gelen bir degerler toplulugudur.....

Bu degerler toplulugunda bazilari kendilerini digerlerinde üst görmemesi icin, veya kendi sahsi Amle dinini ortaya atmamasi icn kurulmus olan Laiklik makanizmasi su an ile ey iyi yönetim seklidir...
Elbet Demokrat olmak sartiyla.......
---------------------

mesela biz AB ye girersek ayni dedigim olay oluyor...... yepyeni antlasmalar cercevesinde yeni bir toplulugun temeli atilmasi olayi.... ve cesit cesit din ve Mezhepler iceren bir mekanizma........ anindada fes edilebilinen bir antlasma.....

Devletler olusur ölürler... cünkü degerler caga göre degisir.... ama Allahin Sünnetullah mekanizmasi evrenseldir....
----------------------------------

Keske bu benim dediklerimi zerre kadar anlayan olsa