Bir hikaye
gecenlerde bir aile ortaminda/icinde din sohbeti yapiyorduk.... Karma karisik kisilerle doluydu....
Tabi ben Kafir beyinli olarak tanimlaniyordum.... kendileri Arap camisine gidenlerde vardi aralarinda, onlar iste süper üstü Müslümanlar zannediyorlardi kendilerini....
Cogulari iste kafadan dolma Müslüman yani... duyma Müslümani..., hic biri ne bir Kitap nede bir baska bir Üstadin Hutbesini dinlemis..... yani klasik Müslüman...
Yani piyasa bunlar gibi dosdolu....
Biraz kafami agirttilar.... adamlar Ayetleri inkar ediyorlar.... orda yaziyor ama bize Hoca böyle dedi.... diyorum Hoca size yalan söyledi... yok sen Hocadan daha iyi bilirmisin.... ???
Son olarak onlara iki soru sordum....
HZ. Muhammede hangi Mezhepten ve Allahin dini nedir...
---------------------
Inanin bazilari Allahi Müslüman ve Muhammedi Imam azam Meshebinden yaptilar....
--------------------
Allahim bu kadar geri zekaliligi sen nasil olurda insanligin üzterine birakirsin..... ama iste Sünnetullahin sistemi ve mekanizmasi bu.....
Bilenle bilmeyen bir olamaz iste.....
Bu Forumdada ayni beyinler mevcut...... adam birak Mezhebin ne oldugunu bilmesini... adam düpe düz Terörist ruhlu...
Kalkip kendisini Allahin Jandarmasi sayiyor...
Saddamda ayni yapiyordu, humeynide ayni... Bushta ayni... o yüzden Busha neden böyle kizuiyorlar ben anlamis degilim...
Ulan Allahsiz sen zamaninda veya imkanin olsa daha beterini yaparsin.... Yalanmi....
Neden bizde bir asira yakin savas yok... cünkü biz kendi yaginda kavrulmus bir devletiz...... hem dinimizi hemde topraklarimizi savunabiliriz... Üstelik Demokratik ve insancil bir yapisi var devletimimizin.....
Simdi Raplarmi daha Müslüman yada Irak veya Iranda olabilir, yoksa Türk Milletimi......
Arkadas yeryüzünün en iyi Müslümanligi ve en iileri gelismis devleti Türkiye Cumhuriyetidir...... nedeni ise Devletimizin kurulus felsefesi... HURAFET ÜZERINE OLMADIGI ICNDIR......
Yani yat kalk yat kalk... ne icin yatip kalktigini anlama ne okudugunuda anlama......
Elmalili Hamdi Yazirin Tefsiri Türkiye capinda ünlüdür....
Bu Tefsiri Hamdi bey..... tam 20 yilda yazmistir....... neredeyse evinden disari cikmayarak......
Simdi bu gibi din Üstadlari her zaman devletin önemini ve sistemini kavrayanlardir....
Tipki Atatürkün bu ricasi üzerine Almalili Hamdi Bey... 20 yil hayatini evinde gecirerek Tefsiri yazmasi gibi.....
Iste Aydin Insanlarin arasindaki fark......
Devleti olamyanin dinide olmaz gercegini.... hem Elmalili Hamdi Bey hemde son yüzyilin kahramani Atatürk son derece iyi bilen sadece iki kisidir......
Nur 2.......
Der kranke Mann amm Bosporus ist Tot.... aber deren Urenkel.... yani bizler... veya bu gercegi bilenler.... sapasaglamiz.....
isteyen gelsin yikmaya calissin.... gücünüz yeterse........
Also nicht wie los....
|