Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 27.11.2004, 22:36
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Güzelll..bak nick2in den biraz farkli

oldugunu anlamaliydim:-)

simdi tartismya devam..
aklin caresizliginden dolayi sen takip ettigin sorular zincirinde bir mutlak yaraticiya bir ilk sebebe bir sebebsiz sebebe variyorsun..yani daha dogrusu bir varsayimla bir yaraticinin olmak zorunda oldugunu söylüyorsun.. bu konuda diyebilecegim tek sey sabir etmen..insanoglunun surda kacyillik tarihi var ki? mezara herseyi bilerek,mutlak hakikati cözerek gitmen sartmi?:-) bak insanlar daha 1000-2000 yil önce yagmurun-karin vb. tanrilarin keyfine göre aglamasi,kusmasi vs.saniyorlardir..bir kac yüzyil önceye kadar düny&ltanin bir öküzün tepesinde durduguna bile inaniliyordu..

ama mesele bu degil..benim meselem tanrinin,allahin, bir yaraticinin gücün olup olmadigi ile degil..
bütün insanoglunun iyiligini isteyen yüce bir iradenin,tanrinin oldugunu kesin kabul etsek bile benim derdim ve anlamadigim sey;bu allahdevleti ve kurallari icin allahin iradesini nasil ortaya cikaracagiz? allahin nasil bir toplum istedigini,kadin erkek iliskilerini nasil tanzim etmek istedigini nasil ortaya cikaracagiz? herhalde bunun incil-tevrat daki 10 emirle ortaya cikacagini veya kuranin icinde sakli oldugunu ve bunlarin bütün toplumsal iliskileri tanzim etmeye yetecegini iddia etmeyeceksin?

Ben kendi hesabima kesin olarak sunu diyebilirim:tek tanrili dinlerde tarif edildigi gibi bir tanriya inanmiyorum..Hele islamdaki tanri daha cok korkutuyor,ve ataerkil(son derece patriarkal biri)