Beşiktaş: 105 - Azovmash: 83
Erkek Basketbol Takımımız, Ukrayna’nın Azovmash ekibini 105-83 yenerek Avrupa Ligi’ndeki 2. galibiyetine ulaştı. Maçta; Ratko Varda, Albert Mourning ve Khalid El-Amin sergiledikleri oyun ve attıkları basketlerle farklı galibiyetimizde önemli rol oynadılar.
Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa Ligi’nde 2 deplasman maçından sonra 3. mücadelesini İstanbul’da oynadı. Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi"nde ilk Avrupa maçı olması nedeniyle de büyük önem taşıyan mücadelede, taraftarlarımız oyuncularımızı yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı Başkanımız Yıldırım Demirören"in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyelerimiz"in de büyük çoğunluğu izledi.
Tribünlerin desteği arkasına alarak mücadeleye iyi başlayan Ekibimiz, Nedim Yücel’in arka arkaya 2 kez bulduğu 3’lük sayılarla oyunda üstünlük kurdu ve ilk çeyreği 28-21 önde tamamladı.
Mücadelenin 2. periyodunda ilk yarıya oranla daha iyi bir oyun sergileyen Takımımız, Haluk Yıldırım’ın dış atışları, Khalid El-Amin’in başarılı faul atışları ve Ratko Varda’nın sayıları ile farkı artırmayı başararak, devreyi 54-42’lik skorla 12 sayı önde bitirdi.
3. periyotta sahneye Albert Mourning çıktı ve 3’lük sayılarıyla farkın açılmasını sağladı. Takımımız, 3. periyodu 84-54 önde tamamlayarak, farkı 30 sayıya çıkarttı.
4. periyotta aradaki farkın rahatlığı ile Coachumuz İhsan Bayülken, genç oyuncularımızı sahaya sürdü. Ekibimiz mücadeleyi 105-83 kazanarak, Avrupa Ligi’ndeki 2. galibiyetine ulaştı.
Takımımızda Ratko Varda 23, Albert Mourning 21, Khalid-El Amin 19, Nedim Yücel 14, Haluk Yıldırım 11, Tolga Tekinalp 8, Bekir Yarangüme 4, Murat Yolcu 3 ve Eren Beyaz da 2 sayı kaydetti.
Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa Ligi ilk iki maçında deplasmanda Belçikalı Pepinster’ı 76-74 yenmiş, Fransa’nın JDA Dijon ekibine ise 88-76 mağlup olmuştu.
|