Emre Nobre"ye taciz mi yapti?
Bugüne kadar maçlarda dirsek, tekme, tükürük ve küfür gördük ama böylesine ilk kez rastladık. Milletçe "Oha falan olduk yani".
Türkiye"de bir çok kez maç içindeki olaylar skorun önüne geçmişti. Ama böylesi ilk kez oldu. Cumartesi günkü Beşiktaş- F.Bahçe derbisinde Carew, Hooijdonk"a tokat attı, Emre Nobre"yi parmağıyla taciz etti. Hakem Aydınus olayı görmedi.
Ceza rapora bağlı
2003"te Pascal Nouma yine bir F.Bahçe maçında golden sonra elini şortunun içine atıp cinsel organını tuttuğu için 7 ay ceza almış, Beşiktaş"tan uzaklaştırılmıştı. Gözlemci-temsilci raporunda bu olaylar yer alırsa ikili ceza alacak.
Kahramanlar ne dedi?
Emre: Elime orası denk geldi
Nobre ayağıma bastı. Şu anda ayakkabı bile giyemiyorum. Ayağım mosmor. Ben de hakeme göstermeden onun canını yakmak istedim. Sırtını da çimdikleyebilirdim, elime orası denk geldi. Kesinlikle acıyla yapılmış bir refleks hareketiydi.
Nobre: O herife ne diyebilirim ki?
Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. O herife ne diyeceğimi bilemiyorum. Bunun savunulacak hiçbir yanı yok. Bize futbolun erkek oyunu olduğunu öğrettiler. Tekme yesem bu kadar kızmazdım.
Basur muayenesi
Lig TV"deki Maraton"da Şansal Büyüka, manşetlik görüntü var, sansürlü konuşmanı rica ediyorum.. Hocam çok kurcalama" diye görüntüyü ekrana taşıdı. Görüntü eşliğinde ikili arasında şu konuşma geçti:
Toroğlu: Ben kurcalamıyorum, Emre kurcalıyor. Bunu 24.00"ten sonra oynatsak, kırmızı noktayla.. Burada bir muayene var, basur muayenesi..
Büyüka: Hocam n"olur?
Toroğlu: Basur her insanda olabilir. Nobre"de basur var mı, yok mu kontrolunü yapıyor. Bu centilmenliğe aykırı bir harekettir. Türk toplumuna ters gelen bir harekettir. İngiltere"de muayene istasyonlarında doğru olabilir; köşabaşlarında.. Ama Türk toplumu olarak bu muayenelere karşıyız. Türkiye Futbol Federasyonu, Disiplin Kurulu bu tip muayeneye izin veriyor mu, vermiyor mu, merak ediyorum. Şu görüntü disiplin cezası gerektirir. Ya da derler ki: "Sahada muayene serbesttir. Basura da bakarsın. Bevliye uzmanı da olabilir. Emre tıp tahsili yapmamıştır da, meraklıdır, bakar.."
Büyüka: Hocam uzatma tamam.. Pantolon leke yaptı senin yüzünden..
|