Wie du schon sagtest
Kampf der Kulturen, aber nicht Kampf der religionen....
Tayip ne diyor..."Medeniyetler catismasi"
Dinler arasinda fark yoktur..... dinlerin hepsi barisi sevgiyi ve güzelligi asilarlar..... digeri insanin yaratilisindan dolayi var olan siddet, ancak din ile tedavi edilebilir.... baska türlü degil.....
Su an tüm dünyada Islam dini yada Hiristiyanlik ve diger dinleri hic biri yasanmiyor....
Üeki yasanan nedir... yasanan ise Ideolojilerdir...... savasta bu yüzden zuhur ediyor......
Böyle bir durumda elbette bastakiler insanlari mobile etmek icin dini kullanacaklar.....
Hatirla.... Rabiler Israilede dini kullanarak Araplara karsi savas ilan ediyorlar..... Araplar dini kullanarak dünyada Trör estiriyorlar..... Humeyni orosbusu hatta cennetten arsa bile satarak cocuklari savasa yolladi....
Insanlarin tümü dini ve hisleri kullanarak savas acarlar...... bu her zaman böyledir....
Amac baskalarina hükümdarlik etmek baska bir sey degil....
Bunu Süleyman Handa ayni yapmistir, Hitlerde ayni yapmistir, Rusyada ayni yapmistir, ABde ayni yapmak üzere....... amac baskalrinin mali mülkü hakkinda söz sahibi olmak....
Baska bir sey degil.....
Ben kendi cevremde ve piyasada görüyorum.... öyle Kuranin ruhunu anlamis olan bir insana dogru dürüst rastlamadim..... bu Forumda bile....
Herkes hisleriyle gördükleriyle hareket ediyor... oysa dinlerin tümünün ruhu aynidir.... sevgi sevkat ve hösgörü....
Allah Müslümanlarida seviyor, Hiristiyanlarida seviyor ve digerlerinide....
|