Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.10.2004, 11:54
eniskaya

Standard Simdi hemso

bak Sünnilik veya Alevilik diye Islamda bir sey yoktur, Mehzepler yoktur...... tüm bunlarin hepsi birer yobazliktir.....

Islam demek, Kuranin Kuran cercevesinde zamana göre yorumlamasi demektir..... o yüzden Islam Kuran kelimesine esit degildir..... bu biraz felsefeye girer.......

Alevilik, sünnilik, siilik, Mezhepcilik..... ve digerleri.... sen bunlarin hepsini gec.... bunlarin hic biri insani kurtulusa erdirmez, cünkü bunlarin hic biri Islam degildir.....

Iste bu hususta benim uzmanlik alanima girer...... yüce Kurani Kerim Islamin evrensel cercevesini cizmis ve zamana göre bizler detayini dolduracagiz......

Ben sahsen ne sünniligi nede Aleviligi, tam anlamiyla Islamdan saymiyorum, cünkü Kuranin ruhuna her ikiside feci sekilde aykiri......

Birisi siddet estirisor, digeri Kuran disi Ideoloji estiriyor ve bir insani piri ve sefaatcisi olarak secmis........

Bunlarin hic birirni ben Islam olarak kabul edemem, hatta bir insani sefaatci olarak secmek, Allahin evrensel Islam dinine küfür etmek anlamina gelir.....

Bunu hem Aleviler, hemde Sünniler yapiyor, Sünnilerde,, Hz. Muhammedden sefaat bekliyorlar..... oysa Kurani-Kerim Zümer 44 Ayetinde, tüm sefaatin Allaha ait oldugunu acikca belirtmis....

Allah dedigimiz, yani herkesin yaraticisi ve evrenin sahibi, bir nevi Enerjidir..... kendisi icin tbir kullanamayiz, ama bu zamanda öyle desek fazla hataya kacmaz......

Yani tüm evren ve hayat icice Enerjilerle dolu.... yanlis dogru, bunlar her insanin ruhuna genetik olarak kodlanmistir......
Küfür eden her insan ayni anda küfür ettiginin bir yanlis oldugunu bilir.....

Din hissi degildir, hayatin evrenin taaa kendisidir......

Islamiyette bunu böyle söylüyor......

Ama sen yinede, sana göre dogru olan ALeviligi Foruma yaz........ bizlerde bildiklerimizi seninle paylasiriz......

Ve sunu hic bir zaman unutma, en büyük kitle kontrolü, dinle saglanir.... ayni sekilde Seytanda dini kullanarak insanlari yoldan sasirma olayina sapar...... en basit ve en cazip insan yönlendirme dinle olur.... o yüzdendirki, tüm insanlarin azmanlari bu yolu secip dinle politika yapip kendi Ideolojisini egemen kilma pesinde.....

Din, sosyo-Kültürel hayat, bilim bunlarin hepsi icicedir....

Selamlar
Enis