Gercek Islamiyet tüm dinleri icerir
Islamiyet tüm dinlerin Basisini ve ayni zamanda tüm evrensel insan haklari kanunlarinida icerir.....
Yani senin bir samanisim dininde Basis olan, bir dinin Alevilikten veya diger dinlerden daha üst konumda oldugunu, artik kimseye yutturamazsin..... yani bu ve bu gibi tartismalari, son yillarda Türkiyede gelisen Üstadlar sayesinde astik......
Islam senin tarif ettigin gibi degil, ayni zamanda Alevilikte senin tarif ettigin gibi degil.....
Islamiyeti Türkiyenin en önde gelir din bilginleri sayesinde ögrendik ve bu bizi mutlu ediyor....... ayni sekilde Aleviligide sizlerin Federasyonu sayesinde ögrendik.......
Sen ve senin gibiler, azda olsa kendi Federasyonunuzla kontaga gecip, asil kendi dininizin ne oldugunu anlamaniz lagzim.......
Ben sordum ve arastirdim..... Alevilik ve Bektasilik, sizlerin algiladiginizdan farkli...
Sen ise din yobazlari gibi hissi giriyorsun.... bu seni batirir...... tüm din olaylarina sade ve objektif bir sekilde bakmalisin, yoksa gercekleri ayird edemezsin......
Aleviligin Islam dini disinda oldugu ve Smamnisim elementleri icerdigi, bir hayati gerektir..... üstelik Federasyonun aciklamlari baglayicidir......
Artik bundan sonraki cagda Alevilik yeni bir din olarak tarihte yerini alacak......
Bunda ne kötülük varkide, sen kalkmis bana hakaret ediyorsun.......
Seviyeli ve ruhani bir sekilde tartisacaksak varim....
Selamlar
Enis
|