YER YÜZÜNDE CEHALETTEN BASKA PIS
BIRSEY YOKTUR....... bunu buir kesz daha anladim....
Üstad Süleyman Ates Hocaya din cahili kalmis bir aarkadasimizin Mezheplere ve cünüplüge kafayi takarak, Hocamiza bir soru sormus, oda ounu hem uyarir hem azarlar hemde aciklar bir sekilde, Mezheplerin din olmadigini ve Atalarimizdan kalan Hurafetin artik modasi gectigini acikliyor....
Bence o kadar hayiti önem tasiyorki, sizlerle paylasmak istedim.
---------- Alinti-----------------
Bu çağda hâlâ nerelerde dolaşıyoruz?
Soru: Bir arkadaşım, "Cünüpken diş dolgusu yaptırırsan aldığın boy abdestin kabul olmaz. Ancak Hanbeli mezhebine göre alırsan o zaman kabul olur" dedi. Gençken bazen cünüp gezdiğim oldu ama diş dolgusu yaptırıp yaptırmadığımı hatırlamıyorum. Şu an inanılmaz bir sıkıntı yaşıyorum. Şimdi bir kez normal niyetlenerek bir kez de Hanbeli mezhebine göre boy abdestimi alıyorum. Şüphe içinde kalmak beni perişan ediyor. Ne yapmalıyım? (C. Ö.)
Cevap: Görüyor musunuz dinin ruhunu kavramamak, toplumu nasıl sıkıntılara sokuyor. Ne demişler, "Yarım hekim candan eder, yarım molla dinden eder" diye. O senin arkadaşın, dini daraltan, mezhepleştiren dar görüşlü bir kişi. Nedir Hanbeli mezhebi, Şafii mezhebi. Biz Allah"ın kulu, Peygamber"in ümmetiyiz. Kur"ân cünüpken yıkanıp temizlenmemizi emrediyor. Diş bir kemiktir. Bu kemik bazen çürür ve içi mikrop yuvası olur. Onu doldurmak, temizlemektir. Sadece dişi değil, bütün vücudu mikroplardan temizlemektir.
Diş dolgusu olanın boy abdesti kabul edilmezmiş. Kim söyledi bu saçma sözü? Kur"ân mı, hayır. Peygamberimiz mi? Hayır. Çünkü Peygamber zamanında böyle modern biçimde diş dolgusu yoktu. O halde sonradan yetme insanların spekülasyonları, akıl yürütmeleri kimseyi bağlamaz.
Gusül temizlenmektir
Böyle hurafe görüşlere saplanıp kalmayın. Dişi çürük olan doldursun. Sağlığını korusun. İnsan sağlığına aykırı düşünceler, din olamaz. Öyle mekik dokur gibi kâh Hanbeli, kâh Hanefi, kâh Şafii mezhebine niyet etmenin hiçbir anlamı yoktur. Hz. Peygamber İslâm"ı getirdiği zaman ne Hanefi, ne Şafii, ne Hanbeli, ne de herhangi bir mezhep vardı. Öyleyse ne diye Peygamber"den bir iki asır sonra çıkmış insanları peygamberleştiriyorsunuz? Niçin onların görüşlerine niyet edeceksiniz?
Peygamber"in getirdiği Kur"ân"a ve onun yaşam tarzı olan sünnetine uysanıza. Ne Kur"ân"da, ne de sağlam sünnette diş dolgusu gusül abdestine engel gösterilir. Gusül, temizlenmektir. Çürük diş mi temiz olur, yoksa dolgulu diş mi? Çürük diş mikrop yuvasıdır, elli kere yıkansa yine temizlenmez. Dolgu esnasında zaten dişin bütün kirleri, pislikleri, mikroplan temizlenir. Asıl temizlik odur.
Öyle ise dişi önce yıkayıp sonra doldurmak gerekir. Aksi halde insan cünüplükten çıkmaz gibi düşüncelerin gerçekle, Kur"ân diniyle bir ilgisi yoktur. Bizleri yaratan Allah, bize zararlı olacak emirler vermez. Bırakın o modası geçmiş düşünceleri. Ne yazık ki bu çağda hâlâ nerelerde dolaşıyoruz?
---------------- Alinti Ende --------
Link dazu:
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a>
|