Icin bayagi dolu galiba
Amam dediginde cok dogrular var.... ama hepside öyle degil....
Ben bir Trabzonlu olarak Trabzon hakkinda sunu söyleyeyim.... Türkiyenin en önde gelir medeni ve aydin Hocalarida Trabtondan cikar..... en alcak Mahlukatlarida trabzondan cikar... bir nevi Hayir ve Ser Tarbzondan gelir......
Ama son yillarda, agirlikli olarak kara Hocalari taslayarak piyasa disi biraktik.... Süleymancilarin Kiz Yurtlarini seks skandallari ve öldürmeler yüzünden kapattik.... sokakta her gördügümüz kara sakalli Hocalara.... arkadaslar yakalayin Bin-Laden geliyor, kellesi 10 Milyon dolar eder diye sokakta ve hayatimizin her yerinde bu ve benzeri seytanlari acayip sekilde taslayarak... hem vatana hemde dine hizmet ediyoruz....... ne demisler din yobazlarinin üzerine Allah pislik yagdirir.... bunu ben degil Kuran söylüyor.....
Kürtlere gelince....... zamaninda birinci sinif vatandas olan Kürtler su an TR de ikinci veya 3 sinif vatandas konumuna düsmüstür... nedeni ise ABD ve AB destegiyle Türk-Devletine karsi actigi, haksiz ve cehalet savasindan dolayi........ ben kendi acimadan söylüyorum..... benimle veya devlete faydali bir insan konumunda görmüyorum Kürtleri....
Istisnalar vardir ama istisnalar gaydeyi bozmaz. Alevilerde ayni sekilde degilsede, ama en azindan din konumunda sapik yolda olduklari kesindir....... sanki Muhammed Aleviydide Alevilik diye bir sey cikarmislar.... bir nevi Hiristiyanliktan ve Samanisimden alinan ayin formlarinda, bir din yapmislar....... bunlarida ben söylemiyorum.... Almanyanin 2 kanali olan ZDF söylüyor...... Belgeselde 1 saat 15 dakika izledim..... ve haklilarda....
Belki konuyu biraz cok actim... ama isin püf noktasi sudur....
Bir Müslüman ancak daha iyi bir Müslüman olabilir.... eger baska bir sey olacaksa ancak dinsiz olur....... bu böyle bilmelisin.....
Senin o kara Hocalarin ve onlarin pesinde kosan insanlara din Farz degildir, onlar Islam dinini hak edecek konumda degillerdir.....
Cünkü Din ehliyet ister... ancak aydin insanlarin isidir...... dinde cehalete yer yoktur..... ancak yüksek genelbilgiye ve sosyo-kültürel hayati asgari sekilde yutmus bir insan dinin güzelligini ve Kuranin erdemine erebilir...... gerisi degil....
Uzun olduysa bagisla ve bos ver o kara mara Hocalari... ben her yil en azindan 4 be tanesinin isi toplum icinde bitirip rezili rüsvayi ediyorum onlari... tabi dini bilmek sartiyla... hemen yalalnlarini yakalayip Kurandaki Ayeti gösterdinmi..... yüzleri kara degil zindan oluyor ve o anda onlar cin carpmisa dönüyorlar......
Selamlar
Enis
|