Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 19.09.2004, 12:25
eniskaya

Standard Arkadas acayip bazi seyleri

carptiriyorsun.

Ben nerde dedimki Fuhusu Kuran legalize ediyor.... elbette Haramdir..... ama piyasada Fuhus ve zina gercegi oldugu icin, Kuran bunlari düzenlemek icin kanun getirmistir.

Sen milyarlarca yasaklasanda fuhus dünyada var olacaktir.... bu kesin.
O yüzden bu gubi olaylari medeni kanun cercevesinde düzenlemek gerekiyor.
Öyle Kuran yasakliyor, o yüzden bende yasakliyorum deme hakkini nerden aliyorsunki.
Allah ne seni nede Tayip erdogani Jandarma olarak görevlendirdi.... herkes hürdür ve istedigini yapar....eger baskalarinin hakkini cignerse, o zaman herkesi baglayan kanunlar cercevesinde cezasini ceker.

Anayasa tüm evrensel insan haklari ve tüm dinlerin temelinde yatan ortak kanunlar üzerine kurulmus ve zamana göre ayarlanmaktadir.
Yani bizim Anayasamizin ne Kurana ne incile nede akla mantiga yanlis gelecek bir tarafi yoktur.

Hem üstelik TR de herkes Müslümanda degil ve müslümanim diyenlerin cogu Kuranin adini anlamyi birak ruhunu zaten anlamamislardir.

Kuran Bakara 62 de, Salih Amel diye isaret ettigi konu insanlik yararina iyi isler yapani kast etmistir..... git Islam fikihinda tefsirinde mevcuttur.
Ibadet yani namaz ise kisisel borctur, sade namaz seni üst kademe cennete sokmaz.

Öyle senin Kurani veya benim Kurani zevkine yorumlama hakki yok.......

Bu hususta tam yanlis yöndesin.... herkim Allaha ve Ahirete inanir ve insanlarin yararina valisirsa, cezasini cektikten sonra cennete kavusacaktir.

Bunu ben degil Kuran söylüyor.... eger senin dedigin gibi olsaydi, insanlar yatip kalksin yeter.... oh ne güzel ben dinden bey haberim ama namaz kiliyorum, Allah mecburi beni cennete sokacak, ama Salih Amel eden diger herkesi disarida biraksin........
Bu o kadar sacmaki..... tartismaya degmez....

Bunlari Enis Kaya söylemiyor, Kuran söylüyor.... ac bir Tefsir veya iyi bir Islam fikihi Kitabi oku bak....

Din yobazlarina gelince, bunlar kimlerdir... burada mutabik olalim bari.

Her kim Kurani kendi zebki ve Emelleri icin kullanirsa o kisi din yobazidir.
Erbakan, Erdogan, Aleviler, Süleymancilar, Humeyniciler, Azimendiciler.

Bu bütün serefsizler yeri gelince Kurani deforme ederek, kendi sahsi cikarlarina göre yorumlarlar...... Iste bunu yapan kisilerin üzerine Kuranin tabiriyle pislik yagar, bunu ben degil Kuran söylüyor.
Ve bu insanlarin üzerine tam anlamiyla pislikde yagmistir..... ne hayatlarinda mutlular, ne baskalarinda itibar görüyorlar nede evrensel insanlikta yer bulabiliyorlar, azmanla herbiri tarih olacak... bu bu kadar basittir.

Sikayettler bana degil Allaha..... herkesi hak ettigi yere o kor, demekki Erbakan ve bunun gibi insanlarin hak ettigi yerde hor görülmekmis...... Kuranin ruhunada uyanda budur, seytani nerde görürsen tasla, cünkü seytandan dost olmaz.

Selamlar
ENis