Thema: Kopftuch
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 09.09.2004, 05:58
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard :))

Sapka dedinde hafif gülümsemeye basladim! Niye diye sorarsan. Bir zamanlari sapkaya karsi cikanlara neler yapiliyordu Türkiyemizde o aklima geldi. Neyse konu bu degil.

Basörtüye degindin. Ve bu konu hakkinda düsüncelerimi test etme niyetindesin galiba. Tabiiki her kadin kendi iradesi ile takmasi gerekir basörtüyü. Yoksa o görevi Allah icin degil abisi icin yapmis olur. Buda sirk (Allaha ortak kosmak) olur. Baski yapiliyor bunu inkar edemem. Bu baski ama dinsel bir baski degil. Kültürel bir baski ile yapiliyor. Köylerdeki adetlere uyulmasi gerektiginden dolayi kadinlar basini örtüyor. Din emir ettigi icin degil. Cogu kadin niye kapandiginin bile farkinda degil. Bu böyle degistiremezsin. Genelde islam dinini iyi bilmeyenler baski yöntemini kullanir.

Bak arkadasim sende benim gibi galiba özgürlükten yana oldugunu iddia ediyorsun. Özgürlük nedir? Sadece acik gezmek bir özgürlükmüdür ? Yoksa kapali gezmek özgürlük gegilmi? Dindar olmak ve Universiteye gitmek (kapali olarak gitmek) niye yasak `? Özgürlük sadece bazi kesimlerdemi gecerli ?

Emine Erdoganin meselesine gelince. Ben bunu ilk senden duyuyorum ama benide o kadar yakindan ilgilendirmez. Biz burada kisiler hakkinda konusmuyoruz. Tüm millet adina konusuyoruz. Emine Erdoganin meselesi beni baglamaz.

Selamlar
coach