Thema: Kopftuch
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.08.2004, 01:08
Benutzerbild von cecenkiz15
cecenkiz15 cecenkiz15 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Basörtü versus Türban

Sevgili Arkadaslar,
burdaki yazdiklarinizi okuduktan sonra, kurani daha anlamadiginizi ortaya cikti.
Konustugunuz basörtü ile türban"in arasinda fark var. Mana ve maksat ayni degil.
Ben ninelerimi bir kez olsun basi açik görmedim, annem de basörtülü. Ancak onlar islamin birinci sarti dir diye saçlarini örtmez. Otantik, kirsal kültür"ün mirasi oldugu için basörtüsü takarlar. Kazakistanda, Dogu Türkistanda, Azerbaycanda.. Peruda , Rusyada, Macaristada da öyledir. müslüman olmayan Türk özerk cumhuriyeti Gagauzlarda da öyledir.

Türkiyede ise 80"li yillardan sonra yavas yavas bir türban modasi çikti. Mana ve maksat degistirildi. Siyasal amaç için kiz çocuklari üniversite önlerinde polis coplarinin önüne atildi, "devlet din düsmanidir " gibi asilsiz ve gerçek disi bir takim düsünce yönlendirmelere kosuldu. YALAN MI? Turban"in dini mecburiyet olmadigi halde Din türban"in ugruna istismar edildi, asil bu günah oldugu halde, devlete "günah isliyor" iftirasi attildi.

basörtüsü ile türban ayni degil. Simdi bana "ikiside bez parçasi"dir, ikiside aynidir" diyecek olanlar yazdiklarimi tekrar okumalarini öneriyorum.