Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.08.2004, 20:22
Benutzerbild von hasan7575
hasan7575 hasan7575 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Din tartisili(nabili)rmi?

Din;akla degil,duygulara hitab eder.Hatta duygulardan öte kaygilara,korkulara ve kismen umutlara hitab eder.bu durumda dinin tartismasini yapmak pek mantikli degil kanimca.cünkü insanlar bu hassas konuyu tartisirken belirttigim gibi akillarini degil,duygularini kullanirlar.bu, elbette sadece inananlar icin gecerli.bir insan duygulariyla inanir(ne kadar inandigi tartisilir aslinda;"inanmak ister"demek demek daha dogru olur herhalde);inanmiyorsa akliyla inanmaz.bu ortamda ve bu kosullarda yapilan "tartismalar"hic bir sonuca varmaz;sadece hakaretlesmelere ve restlesmelere yol acar.
bu sebeptendirki ben sahsen hicbir zaman dini tartismalra girmem;en fazla fikir alisverisinde bulunurum.size de nacizhane tavsiyem;bu yönde hareket etmenizdir;ama albette kendiniz bilrsiniz sayin vatandaslarim.
ancak sunu belirtmekte fayda var;ben sahsen Allahsiz,dinsiz,imansiz,kitapsizin tekiyim.düsündüm tasindim bu sonuca vardim.kendi görüslerimi hic kimseye empoze etmeye calismam;kimseye dayatmam.aynisini sayin müslümanlardan kendimle ilgili beklemekte en dogal insanlik hakkim.karismayin yasam bicimime,hayat görüsüme gül gibi gecinip gidelim.yok illa da bana gerek tehditlerle,gerek katliamlarla,gerek rejiminizle,gerek misyonerlikliklerinizle ya da her neyinizle olursa olsun kendi görüslerinizi dayatmaya calisirsaniz,sizin Kafanizi kirarim.

o kadar