Thema: Kopftuch
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.08.2004, 00:50
eniskaya

Standard Arkadas yanlis anladin beni

beni bu Forumda taniyanlar zaten ne demek istedigimi anladilar bile.....

Nur 31 in arkasinda yatan sosyo-kültürel olayi arastirdiginda, vahyinin örtünmeyi emrettigini anlarsin...... kaldiki herkes istedigi sekilde örtünme özgürlügüne sahiptir......

Ben Kuranda bas örtüsü var veya yok demiyorum..... sadece örtünme söz konusu.... nasilmi ??? o sana ve birazda zamana kalmis olay...... hepimiz neredeyse ayni giyer ve bir cogularimiz Modayada uyar.... ne güzel iste.... böyle bir evrensel Kuran anlayisinda herkese yer var......

Und genau so soll es sein.....

Zülm olayina gelince..... benim kanaatimce cok ama cok az bir kesim kendi arzulariyla bas örtüsü takiyor, cogulari evlenince kocalarinin baskisiyla ve yasadiklari ortamdan dolayi takiyorlar..... hatta Basbakanimizin karisi, kocasinin zoruyla basini baglamis ve intiharida düsünmüs...... simdi bu Zulm degilde nedir......

Almanyada bazi babalar din yobazliginda okulda kizlarini yüzmeye bile yollamiyorlar, hatta baslarini baglamalarinda dayatiyorlar...... bu olaylarin hic biri dinle bir alakasi yoktur, kadiki bir baskasi, babanda olsa, sana kölelik yaptirmaya hakki yoktur......

Olayi bu cerceveden aciklamak istedim..... benim önceki yazilarimi takip etseydin, yanlis anlamazdin.....

Benim üslübum biraz tatli serttir, Karadenizli oldugumuzdan kaynaklansa gerek, ama hatalarimi kabul ederim, bir kac seferde burada hatalarimi düzeltme imkanida buldum.... onuda söyliyelim.... nede olsa hepimiz insaniz....

Selamlar
Enis