Baskanim Benim!..
Bir yandan Birlesik Grupcular ote yandan Uzanlar"in cikarlari icin sarsmaya calistiklari baskanimiza destek zamanidir bugun... Bizler taraftar olarak onu bu mucadelesinde yanliz birakmayalim, destegimizi esirgemeyelim kendisinden. Cunku o adam gibi bir adam... Bu amacla gectigimiz sezon Trabzon deplasmanindan sonra bu foruma post ettigim yaziyi gunudur dusuncesiyle tekrar post etmek istiyorum... Sahip cikalim...
BAÞKANIM BENÝM
Fenerbahce Spor Klubu"ne baskan secildiginiz gunden buyana sizi takip ediyorum.
Bu camia icin yaptiginiz hersey birer birer gozumun onunden geciyor.
Tesisler, transferler, dernekler, kupalar (az da olsa), belgeseller...
Hepsi birer birer gozumun onunden geciyor.
Her insan gibi sizin de yanlislariniz tabii ki oldu ve olacaktir da.
Ancak madden ve manen verdiklerinizi teraziye koyuyorum defalarca.
Hatalariniz terazinin sol kefesinde diger kefeye nazaran cok kucuk kaliyor...
Hele iyiniyetiniz karsisinda hatalarinizi birer birer ortmek istiyorum kendimce.
Vucut dilinizi okumaya calisiyorum maclarda. Yenilgi kabul etmeyen karakterinizi goruyorum orada. Cakmak cakmak gozleriniz isildiyor Fener galip gelince, Fener gibi oynayinca.
Yuzunuz de renkleniyor o gunlerde. Milyonlarca Fenerlinin sevinci sanki yuzunuze yansiyor...
Verdiginiz mucadeleyi takip ediyorum imrenerek. Kohnemis Turk futbol yapilanmasini paramparca etmek icin bu mucadele.
Fenerbahce"nin sampiyon olmasinin oneminin bilinciyle, kose baslarini tutan saibecilere karsi...
Artik suclulugu Turk futbol kamuoyunda herkesce sabit gorulmus, o makama cetebasi sayesinde gelen, varlikli ve duzgun bir aileden gelmeseydi Pazar gecesi Fenerbahce kafilesini kalaslarla linc girisiminde bulunan Trabzonlularin arasinda bulunacagindan adim gibi emin oldugum Fenerbahce dusmani birinin orgutledigi Turk futbol sistemine karsi bu mucadele...
Corlu"da Fenerbahce dernegi penceresinden Fenerbahcelilere seslenirken yasadiginiz mutluluk ile Moskova"da dernek acilisindaki gururlu bakislariniz da bu klup icin yaptiginiz hizmetlerin sevinci televizyon ekranlarina yansirken yine ben sizin bu klube yaptiklarinizi dusunuyordum.
Samandira"da, Dereagzi"nda, Umraniye"de yaptiklarinizi...
Basarisizliklardan sonra yine gozlerinize bakiyorum. Mimiklerinizi takip etmeye calisiyorum. Yine milyonlarca Fenerbahceli"nin uzuntusunu goruyorum yuzunuzde.
Sikintili tebessumunuz ve vakur bakislarinizi...
Gozlugunuzun camlari, yasadiginiz uzuntu nedeniyle bugulaniyor yine.
Benim de gozlerim...
Ama hicbir zaman yilmamaniz, dogru yoldan ayrilmamaniz, basariyi digerleri gibi her ne pahasina olursa olsun yanlis adreslerde aramadan mucadeleye devam etmeniz sadece Fenerbahcelilerde degil diger takimlarin taraftarlarinin gozunde de yucelmenizi getirirken, biz Fenerbahcelileri de boyle bir baskanlari oldugu icin surekli mutlu ediyor.
Ziya ve Ayetullah beylerle baslayan, Omer Faruk Efendilerle, Ali Naci Karacan"larla devam eden, Muvaffak Menemencioglu, Sukru Saracoglu, Osman Kavrakoglu, Zeki Riza Sporel, Medeni Berk, Faruk Ilgaz, Fikret Arican ve Ali Sen ile doruguna ulasan, buyuk Fenerbahce baskanlari klasigine siz de adinizi altin harflerle yazdirdiniz.
Her zaman baskanini seven ve onunla gurur duyan bu camiaya yakistiniz.
Adiniz hicbir zaman tesvik primine karismadi.
Dost bildiginiz klup baskanlari zaman zaman sizi arkadan bicaklasalar da yonteminiz degismedi.
Fenerbahce taraftarina gecen sene Trabzon"da yine vahsice saldirilirken sahanin icine daldiginizda diger klup baskanlarina, ozellikle ev sahibi Trabzon baskanina ders veriyordunuz aslinda.
Dun yine TVde gordum sizi. Trabzon"da yasamak zorunda birakildiginiz onca olaya karsin yine zeytin dalini uzatan sizdiniz.
Iste bir ders daha...
Bu klup ve taraftari sizi cok sevdi ve benimsedi. Bu kadar sanssiz ve dolayisiyla sportif anlamda basarisiz bir baskanin Fenerbahce"de boyle sevilmesi, sportif basarilardan da onemli seylerin oldugunu gosterdi diger takimlara.
Diger takimlarin baskanlarina bakiyorum ve dusunuyorum acaba aralarindan hangisi taraftarlarinca "Baskanim benim!" denilebilir diye.
4 yildir sampiyonluk getiren Suren"den, Bilgli"ye, Sumer"den digerlerine hicbir taraftar toplulugu baskanina "Baskanim benim!" diyemiyor...
Cunkusunu sizler daha iyi biliyorsunuz.
Iste bu yuzden bu sene gelecegine inandigim sampiyonlugun yuzunuzde acacagi alcakgonullu tebessumleri sabirsizlikla bekliyorum.
Cunku bu tebessumler milyonlarca Fenerbahceli"nin sevincinin, mutlulugunun yansimasi oldugu kadar, 4 yillik suregelen cilenin sonu ve Turk sporundaki kara donemin bitisi de olacaktir.
Baskanim Benim!..
|