Thema: Kopftuch
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 30.07.2004, 10:12
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard abesle istigale devam

din ile sadece islam dinini kast etmedim, din ile sadece de hristiyanlik, budizm vs.lerde sinirlanmaz. insanin tabiati kendisine bir hayat felsefesi gelistirmesidir. kendi yasantisini birseyler üzerine bina etmesidir. bu anlayislarin icerigi bir takim ilkelerdir.

senin hayati sekillendirmen icin kendine gelistirdigin ilkeler senin dinindir. Dine karsi da islam dinini Allah insanlara kuran ile vahy etmistir.

bir kiz cocugunun egitiminde korkuya dayanarak basi örtüldügü belki genelde uygulanan bir metoddur. lakin bu genel metodun icerigini doldurma yanlistir ki sen onu kastediyorsun gibi geldi bana. fakat bu kiz cocugunu egitimde elbise giydirme konusunde ileriki hayatina alistirilmasi icin alistirmalarin olmamasi düsünülemez.

sadece korkuya dayali bir egitim sadece islam dininin mensublarina has bir metod degildir. diger din mensublarida bunu yaparlar. almanyada cocuklar kara adam ile korkutulmuyorlarmi? cehennem tablosu degiskendir.

isin ama dogrusu kiz cocuguna yavas yavas basörtüsü giydirilme ve alistirma yasi 4-5 ile baslamiyor belki 8-9 yasindan sonra basliyor.

fakat bu olaya genelde karsi olan insan icin böyle detayllar önemli degildir. 20 yasinda da olsa zorba bu örtüyü basindan cikarmak ister.

yasakci yobaz laik zihniyetinin mensublarida yillardir türkiyede bununla ugrasmakta degillermi?