Abesle istigal etmenin anlamini seninle
burda yeniden kesfedecek degiliz..
her kim ki, "din disinda bir yasam alani yoktur" diye bir laf etme hikmetinde bulunursa-hem de iddiali bir sekilde- en önce bu sahsin düsünmesi lazim abesle istigal etmenin ne oldugunu ve söylediklerine dikkat etmesi lazim..
sen burda sadece kendi zihniyetinin fotografini veriyosun bize.."ben kerio olarak din disi bir yasam tasavvur edemiyorum,dine dayanmayan bir egitim methodu olamaz".. bu senin düsüncen saygim var, ama bizatihi bu ifade abesle istigalin ta kendisidir!!! sen kabul etmek istesen de istemesen de din disi alanlar var hem de fazlasiyla..
senin görüsüne saygim var ama cocuklarini istedigin gibi yetistirmeye saygim yok: acip cagdas ülke anayasalarina bakarsan cocuk egitiminin bireysel anne-babanin keyfi-monopol bir tasarruf alani olmadigini görürsün...
-kendi egitim methodumun mutlak dogru oldugunu da iddia etmedim..ama dogrulugunu iddia ettigim tek sey var:
4-5 yasindaki bir cocuga cehennem öyküsü anlatip onun basini baglamak ne pedagogig ve ne de psikolojik bilimsel ilkelerle bagdasir.. ve eminim humaniter bir dinle de bagdasmaz..bu sadece o cocugun yüregine korku salar ve gelecegin kisiliksiz sahsiyetlerini yetistiriri..
|