Heykellerin Yobazligi Yobaz Kemalistler.
<a href="redirect.jsp?url=http://www.dindusmanlari.com/yobazlikkabalik.htm
Üniversite" target="_blank">http://www.dindusmanlari.com/yobazlikkabalik.htm
Üniversite</a> yönetiminin ?Başını açmazsan giremezsin? dediği, ?Biz aslında onu erkek sanmıştık? diye gaf üstüne gaf yaptığı Samira Musa, ?İlk defa geldiğim Türkiye?yi Müslüman bir ülke olarak biliyordum. Müslüman bir ülkede böyle bir muamele görmek canımı çok acıttı? diye konuştu.
Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağı Türkiye?yi bir defa daha rezil etti. İstanbul Üniversitesi?nde düzenlenen 1. Uluslararası Çocuk ve İletişim Konferansı için Umman Sultanlığı?ndan davet edilen Dr. Samira Musa?nın başörtülü olduğu için üniversiteye alınmadığının ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı. Konferansa İstanbul Üniversitesi?nin davetlisi olarak gelen, ancak başörtülü olduğu için konferans salonuna bile alınmayan Dr. Samira Musa?nın ?İlk defa geldiğim Türkiye?yi Müslüman bir ülke diye biliyorum. Yaşadıklarımın Müslüman bir ülkede olması canımı acıttı? şeklindeki sözleri, yasakçı zihniyetin içine düştüğü yobazlığı gözler önüne serdi. Erken çocukluk dönemi uzmanı ve bu konuda dünyanın sayılı uzmanları arasında olduğu için Amerika ve Avrupa?nın değişik ülkelerinde konferanslar veren Dr. Samira Musa yaşadığı skandalın ardından önceki akşam 19.00?da Türkiye?den ayrıldı. Havaalanında yaşadıklarıyla ilgili bir açıklama yapan Samira Musa, davet içeren elektronik postanın kendisine 15 gün önce geldiğini belirtti.
Musa şunları söyledi: ?Süre, metin hazırlamam için yeterli değildi. Panelin hangi konuda olduğunu öğrenmek için üniversiteye mektup yazdım. Onlar da en azından panelden birini yönetmemi rica ettiler. Cuma günü Kuşadası?ndaki başka bir konferansa katıldım. Pazartesi günü diğer katılımcılarla birlikte otelden alınıp üniversitenin aracıyla İstanbul Üniversitesi?ne getirildim. Arabistan?a, Avrupa?ya ve Amerika?ya gittim. Başıma hiç böyle bir şey gelmedi. İlk defa geldiğim Türkiye?yi Müslüman bir ülke diye biliyorum. Yaşadıklarımın Müslüman bir ülkede olması canımı acıttı. Ülkeyi tarih ve kültür açısından çok sevdim.?
|