Her zaman bu uslüpla yaz canimi al
bak ne güzel efendice söyleyeceklerini söyledin.....
Ben ASLA VE ASLA bas örtüsüne karsi degilim....
Sadece bunu Allah istyor kelimesine karsiyim..... cünkü yüce Kurani Kerim böyle bir sey söylemiyor... Nur 31 arkasinda yatan sosyo-kültürel konuyu incelediginde..... orada kullanilan kelimenin örtünme amaciyla kullanildigini anlarsin...
Nur 31
"örtülerini, gögüs yirtmaclarinin üzerine vursunlar"
Ama sen bana dersenki, Enis arkadasim, bence basida icerisine alir.... ben öyle örtünmek istiyorum.... hay hay......
Senin bas örtünün birinci savunmacisi ben olurum
Cünkü bu senin en dogal hakkin.... nasil istersen öyle giyin... yeterki piyasaya ana hatlarda uy...... bunda zerre kadar cekinilecek veya düsmanlik yapilacak bir sey yok.......
Kuran sade ve sadece dinde ana cerceveyi verir..... gerisi zamanin sartlarina göre Kuranin cecevesinden beslenerek yorumlanir.....
Misal kadinlar Pantolon giyebilirmi... bu gibi cahil sorular, bunlarda binlerce var..... uffff akla hayala sigmazlar....
Piyasada bas örtüsünün kadinlara zarar vermesinin tek bir nedeni vardir... oda cogulari bas örtüsü olayi dine dayatildigi icin.....
Yani beni düsün, bas örtüsnün Kuranda bulunmadigi bilen bir kisiye kalkipta, yok senin karinin veya sevgilinin basi acik... siz müslüman degilmisin lafini duyunca, böyle birini kadin veya erkek, öyle birisini oldugunca delillerle yok ederim... yaptigimda cok olmustur.... rezil rüsvayi olanlar hic azda degiller.....
Sizlere o yüzden kiziliyor.... sizler bas örtüsünü dine dayatiyorsunuz... dinde bas örtüsü var diye algiliyorsunuz.... oysa digerleri yok diye algiliyorlar....
Eger iyi davranilmasini istiyorsan... sizlerde basi acik olanlara ayni sekilde sagi göstermelisinizdir....
Her sey karsiliklidir.....
|