enis kardes
Selamlar enis,
Tabiiki dinimizde kisisel özgürlük vardir. Herkes kendi iradesiyle seciyor yolunu. Bu yolun dogru olup olmadigini ancak ALLAH (cc.) bilir. Farz ibadetleri yerine getirmek zorunda bir müslüman. Onalari yapmayan zaten dogru yolu bulamaz. Ister Mevlana gibi dönüp dursun. Farz ibaadetleri yani görevleri yerine getirmedigi müttetce Allahin rizasini kazanamaz.
Gelelim bizim her zamanki tartistigimiz meseleye, Meshepler. Bunlar sadece bir yoldur istedigini secersin secmezsin günah filan degildir. Ideoloji kelimesi biraz asiri olur ben onu kullanmam. Ama sunu diyebilirim. Meshepler din degildir.
Ben Meshepcilerin korumaligini yapmiyorum farkindaysan. Sadece Peygamberimizin Sünnetinle dalga gecer mayette konusuldugu zaman hosuma gitmiyor. Benim görüslerime gelince.
Müslümanlikta iki sey vardir.
Birisi Itikadi meseleri digeri ise Ameli meseleler. Bu iki mesleleleride Kurani Kerime, Peygamberimizin Sünnetine ve Ahlaki degerlerle ölcüp bicmemiz gerekir. Yani bu üc deger üzerinde yürüyen her müslüman sonu hayirlidir. Kolay kolay yanlisliklar yapmaz.
Benim karsi ciktigim tarikatlari ve su meshur Mevlanada dönülmesini filan din haline getirmeleri. Yani tarikatlarda bulunmak veya mensup olmak insana bir üstünlük katmaz. Tarikata mensup olan cogu insanla tanistim namaz abdesti yok. Gelelim Mevlanacilara. Onlarda dönmeyle ibadet ettiklerini sanan zavallilardir. Bunlar hepsi dinimizde yoktur. Bunlara karsi olmamiz lazim.
|